In overleg met de cafébazen van de Burgemeester Reynaertstraat, van het Jeugdhuis Reflex en van café 't Kanon in de Doorniksesteenweg werd eerder al bekeken hoe beter kon worden optreden tegen overmatig alcoholgebruik bij jongeren.

In 2017 al werd afgesproken dat de cafés en de nachtwinkels op de 50 dagen tussen 4 en 9 uur 's morgens geen sterke alcoholische dranken zouden serveren aan jongeren. De cafébazen zouden ook toezien op een teveel aan alcohol. Ook dit jaar worden deze maatregelen hernomen en zorgt de politiezone Vlas voor extra identiteits- en alcoholcontroles om erop toe te zien dat ook onze jongeren deze maatregelen respecteren.

Feeststad

"Ik ben blij opnieuw te kunnen rekenen op de steun van de cafébazen en winkeluitbaters", stelt burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne. "De politie voert samen met de FOD Volksgezondheid ook controles op openbare dronkenschap uit. Kortrijk is en blijft een feeststad, maar het moet wel voor iedereen aangenaam blijven."

Vlak voor de paasvakantie, bij het vieren van het einde van de examens, liep het even fout in de Kortrijkse uitgaansbuurt. Grote groepen dronken jongeren keerden zich tegen de aanwezige politiemensen, die versterking moesten inroepen. Toen wezen caféuitbaters naar overdreven alcoholgebruik bij de jongeren in 't Straatje.