Kortrijk probeert studenten uit hun kot te lokken met individuele marathon

Schepen Detavernier hoopt studenten aan het lopen of wandelen te krijgen in december. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Kortrijk Studentenstad wil studenten motiveren om in december niet in hun kot te blijven, maar de gezonde buitenlucht op te zoeken en coronaproof een marathon te wandelen of lopen.

Elke student die de afstand in één of meerdere dagen aflegt en hiervan screenshots uit een loopapplicatie kan voorleggen, wordt beloond met een sportwaardebon. De tien studenten die de langste afstand afleggen, krijgen een extra prijs.

Online alternatieven

In een atypisch academiejaar gaan studenten op zoek naar alternatieven om hun studententijd door te brengen. Gelukkig zijn de studentenclubs creatief door online activiteiten te organiseren voor hun leden. Zo deden meerdere clubs al een online cantus en het Senioren Konvent Kortrijk deelde zelfs survival-corona-boxen uit.

Kortrijk Studentenstad vzw zette dan weer drie online studentenquizzen op het getouw en organiseert nu ook een activiteit om studenten uit hun kot te lokken.

Individuele marathon

In december worden de studenten aangemoedigd om elk individueel een marathon te wandelen of te lopen. Dat hoeft gelukkig niet op één dag te gebeuren. De studenten krijgen de hele maand december de tijd. Eenmaal ze de volle 42,195 km hebben verzameld en dit kunnen bewijzen aan de hand van een sportapp zoals Strava, ontvangen ze een waardebon van Decathlon van 10 euro. De tien studenten die de meeste kilometers op de teller verzamelen, ontvangen een waardebon van 50 euro.

Daarnaast ligt er nog een extraatje te wachten op studenten die creatief omspringen met deze uitdaging. Wie een leuke figuur wandelt of loopt, maakt kans op een extra prijs. “Zo kan het bijvoorbeeld een idee zijn om een parcours te lopen in de vorm van een bierflesje of een woord”, klinkt het bij Kortrijk Studentenstad. De leukste inzendingen worden gepost op hun Facebookpagina.

Strava-club

Er werd ondertussen ook een Strava-club aangemaakt onder de naam ‘Kortrijk Studentenstad’. Zo kunnen studenten elkaar volgen en motiveren om de uitdaging aan te gaan.

“Onze studenten beleven een ongewoon academiejaar. Niet alleen moeten ze momenteel al hun lessen digitaal volgen, ook hun buitenschoolse activiteiten spelen zich voorlopig grotendeels online af”, legt schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA) uit. “Het blijft belangrijk om ook te blijven bewegen. Met dit ludiek initiatief willen we studenten aanmoedigen om uit hun kot te komen en de frisse buitenlucht op te snuiven.”

Kortrijk Studentenstad is een samenwerking van de studentenvoorzieningen van VIVES, Howest, KU Leuven Campus Kortrijk Kulak en UGent Campus Kortrijk, samen met Stad Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier