Tweejaarlijks slaan de gemeente en verschillende hulpdiensten zoals de politie, brandweer en het Rode Kruis de handen in elkaar om de jongeren uit het 5de en 6de leerjaar in Ichtegem te sensibiliseren rond verschillende aspecten van verkeersveiligheid.

Apotheose van de verkeersveilige dagen was de verkeersquiz van vrijdag 26 april. 10 klassen van het 5de en 6de leerjaar uit verschillende Ichtegemse scholen namen deel. Inspecteur Didier Ghesquiere van de lokale politie ruilde voor de gelegenheid zijn uniform in voor de microfoon en was de quizmaster van dienst. Per klas nam 1 leerling deel aan de quiz. De finale ronde werd gespeeld door het zesde leerjaar van Gemeentelijke Basisschool 't Mozaiëk, het 6de leerjaar van de Vrije Basisschool Eernegem en het 5de leerjaar van gemeentelijke basisschool 't Mozaïek.

Na de allesbeslissende vragenronde 'antwoord met een kleur' kroonde Kjeld zijn klas, het zesde leerjaar van 't Mozaïek, tot 'verkeerskampioen' en mocht een beker mee naar huis nemen.

(RI)

Tweejaarlijks slaan de gemeente en verschillende hulpdiensten zoals de politie, brandweer en het Rode Kruis de handen in elkaar om de jongeren uit het 5de en 6de leerjaar in Ichtegem te sensibiliseren rond verschillende aspecten van verkeersveiligheid.Apotheose van de verkeersveilige dagen was de verkeersquiz van vrijdag 26 april. 10 klassen van het 5de en 6de leerjaar uit verschillende Ichtegemse scholen namen deel. Inspecteur Didier Ghesquiere van de lokale politie ruilde voor de gelegenheid zijn uniform in voor de microfoon en was de quizmaster van dienst. Per klas nam 1 leerling deel aan de quiz. De finale ronde werd gespeeld door het zesde leerjaar van Gemeentelijke Basisschool 't Mozaiëk, het 6de leerjaar van de Vrije Basisschool Eernegem en het 5de leerjaar van gemeentelijke basisschool 't Mozaïek. Na de allesbeslissende vragenronde 'antwoord met een kleur' kroonde Kjeld zijn klas, het zesde leerjaar van 't Mozaïek, tot 'verkeerskampioen' en mocht een beker mee naar huis nemen. (RI)