Kinderopvang De Paddestoel verhuist naar Tieltse industriezone: “Weg van drukte in centrum”

Shirley Vanderstraeten, Vicky Maertens, Evy Demeyere, Caroline Vandenheede en Joke Soenens voor hun nieuwe locatie. © KeMa
Redactie KW

In januari 2020 bestaat kinderopvang De Paddestoel 17 jaar. In januari trekken de zaakvoerders echter de deur in de Bedevaartstaat in Tielt achter zich dicht en verhuizen ze naar een nieuwe locatie. Verrassend werd gekozen voor de voormalige gebouwen van bouwbedrijf Saelens, aan de Lammersakker 22 in de industriezone.

“We zijn een groep van vijf mensen die op gelijke voet alles in goede banen leiden in De Paddestoel”, vertelt Shirley Vanderstraeten. “Enkele jaren geleden vertelde de eigenaar van het pand in de Bedevaartstraat dat hij andere plannen had met het huis, dus we kregen ruim de tijd om iets anders te zoeken.”

Veel licht en ruimte

Waarom viel hun oog op de voormalige gebouwen van bouwbedrijf Saelens, aangezien die toch middenin de industriezone liggen? “Dat valt gemakkelijk te verklaren”, reageert Shirley. “Het gebouw leent zich enorm voor een kinderopvang. Er is veel licht en ruimte aanwezig. Er is vloerverwarming op de toch wel nieuwe locatie, waar er ook ruime parkeermogelijkheden zijn. Bovendien hebben we de drukte van het centrum niet meer. Van lawaaihinder is er hier nog geen sprake, want we zitten ook niet heel dicht bij de industrie. De Bedevaartstraat is een heel drukke straat en we hebben de indruk dat er daar meer lawaai was.”

Het gebouw leent zich enorm voor een kinderopvang en er zijn ook ruime parkeermogelijkheden

“Dat het voor sommige ouders best wel een aanpassing zal zijn om zich naar de nieuwe locatie te begeven, beseffen we wel. Jammer genoeg is het voor sommige ouders zelfs niet haalbaar. Door onze verhuizing zijn er dus momenteel wat plaatsen vrij. Normaal gezien schrijven de ouders best in voordat ze acht weken zwanger zijn om zich te garanderen van een plaatsje.”

Opendeurdag 4 januari

De officiële opening nadert met rasse schreden. “Op zaterdag 4 januari organiseren we een opendeurdag, waarbij iedereen welkom is van 10 tot 16 uur. Op maandag 6 januari gaan we dan officieel van start in onze nieuwe Paddestoel. We bestaan in januari 17 jaar en nog steeds komen de kindjes bij ons – Shirley Vanderstraeten, Vicky Maertens, Evy Demeyere, Caroline Vandenheede en Joke Soenens – in een warme, gezellige, huiselijke en liefdevolle sfeer terecht. De kindjes krijgen de kans zich in hun eigenheid te ontwikkelen en al spelend de wereld te ontdekken.”

(KeMa)

Info: info@depaddestoel.be of 0468 46 83 95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier