Kiefer Moyaert van Middenschool Sint-Rembert wint STEM-Olympiade

Van links naar rechts de Torhoutse STEM-leraar Kris Verstraete, laureaat Kiefer Moyaert en de directeurs van de Middenschool Sint-Rembert, Koen Soenens en Pascal Gryson. © foto JS
Redactie KW

Brent Tirry van het Sint-Jorisinstituut in Nijlen en Kiefer Moyaert van Middenschool Sint-Rembert in Torhout hebben zaterdag de finale van de tiende editie van de Vlaamse STEM-Olympiade gewonnen. Ze mogen zich gedurende één jaar ‘de grootste jonge technologietalenten van Vlaanderen’ noemen. Voor het eerst namen ook leraren deel aan de Olympiade. Raf Geypen van het Sint-Pietersinstituut van Turnhout werd de allereerste ‘beste STEM-leerkracht van Vlaanderen’.

Laureaat Kiefer Moyaert woont in Ruiselede. Het voorbije schooljaar zat hij in het tweede jaar STEM aan de Torhoutse Middenschool Sint-Rembert.

De winnende leerlingen en leraar ontvingen hun gouden medaille uit handen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Alle deelnemers aan de finale, 15 meisjes en 49 jongens, kregen een technologisch gerelateerde prijs uit de prijzenpot ter waarde van 13.800 euro.

Bij de Vlaamse jongeren uit de eerste graad van het secundair onderwijs waren er 64 finalisten bij de Vlaamse STEM-Olympiade, een wedstrijd voor jongeren met een passie voor exacte wetenschap en technologie. Deze leerlingen kwamen als finalist uit de bus na een voorronde met 27.244 leerlingen uit 262 secundaire scholen. Ze kregen zaterdag in Brussel een theoretische test en vier praktische proeven voorgeschoteld waarmee gepolst werd naar hun inzicht qua technologie of STEM (exacte wetenschap, technologie, ingenieurskunde en toegepaste wiskunde).

Initiatiefnemers van de Olympiade zijn onder meer technologiefederatie Agoria, Technopolis, KULeuven, UGent en de Vlaamse overheid.

(Belga/JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier