Laureaat Kiefer Moyaert woont in Ruiselede. Het voorbije schooljaar zat hij in het tweede jaar STEM aan de Torhoutse Middenschool Sint-Rembert.

De winnende leerlingen en leraar ontvingen hun gouden medaille uit handen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Alle deelnemers aan de finale, 15 meisjes en 49 jongens, kregen een technologisch gerelateerde prijs uit de prijzenpot ter waarde van 13.800 euro.

Bij de Vlaamse jongeren uit de eerste graad van het secundair onderwijs waren er 64 finalisten bij de Vlaamse STEM-Olympiade, een wedstrijd voor jongeren met een passie voor exacte wetenschap en technologie. Deze leerlingen kwamen als finalist uit de bus na een voorronde met 27.244 leerlingen uit 262 secundaire scholen. Ze kregen zaterdag in Brussel een theoretische test en vier praktische proeven voorgeschoteld waarmee gepolst werd naar hun inzicht qua technologie of STEM (exacte wetenschap, technologie, ingenieurskunde en toegepaste wiskunde).

Initiatiefnemers van de Olympiade zijn onder meer technologiefederatie Agoria, Technopolis, KULeuven, UGent en de Vlaamse overheid.

(Belga/JS)

Laureaat Kiefer Moyaert woont in Ruiselede. Het voorbije schooljaar zat hij in het tweede jaar STEM aan de Torhoutse Middenschool Sint-Rembert.De winnende leerlingen en leraar ontvingen hun gouden medaille uit handen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Alle deelnemers aan de finale, 15 meisjes en 49 jongens, kregen een technologisch gerelateerde prijs uit de prijzenpot ter waarde van 13.800 euro.Bij de Vlaamse jongeren uit de eerste graad van het secundair onderwijs waren er 64 finalisten bij de Vlaamse STEM-Olympiade, een wedstrijd voor jongeren met een passie voor exacte wetenschap en technologie. Deze leerlingen kwamen als finalist uit de bus na een voorronde met 27.244 leerlingen uit 262 secundaire scholen. Ze kregen zaterdag in Brussel een theoretische test en vier praktische proeven voorgeschoteld waarmee gepolst werd naar hun inzicht qua technologie of STEM (exacte wetenschap, technologie, ingenieurskunde en toegepaste wiskunde).Initiatiefnemers van de Olympiade zijn onder meer technologiefederatie Agoria, Technopolis, KULeuven, UGent en de Vlaamse overheid.(Belga/JS)