Jeugdkorting voor verenigingen in Nieuwpoort

Schepen voor Jeugd en Sport Bert Gunst hoopt dat de cheques voor gezinnen motiverend werken. © DV
Redactie KW

De Vlaamse Regering besliste om vanwege de coronacrisis eenmalig een noodfonds van 87.3 miljoen euro aan te maken om de getroffen sectoren van cultuur, jeugd en sport bij te staan. Met het noodfonds kunnen lokale besturen de lokale verenigingen ondersteunen. Naar Nieuwpoort ging een mooi bedrag van 143.000 euro om het verenigingsleven een duwtje in de rug te geven.

“In Nieuwpoort hebben we beslist om uit die pot 40.000 euro in te zetten als cheques voor jongeren tot achttien jaar”, vertelt schepen van Jeugd en Sport Bert Gunst (CD&V). Elke jongere kan vijf cheques van tien euro afhalen bij de Jeugddienst of Sportdienst. Met deze vijftig euro kunnen jongeren hun lidgeld bij een vereniging of de aankoop van bijvoorbeeld een uniform of sportmateriaal betalen.

“Dat is een positieve zaak. Vooral voor gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben is dit een tegemoetkoming. Dit kan jongeren stimuleren om in een vereniging te blijven of wie nog nergens lid is motiveren om dat wel te doen”, hoopt de schepen. De cheques kunnen tot het einde van dit jaar nog afgehaald worden.

Het overige bedrag uit het noodfonds van 143.000 euro wordt verdeeld tussen subsidies voor de verenigingen en het financieren van projecten die een meerwaarde zijn voor de belevenis binnen een vereniging.

(DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier