Infobeurs scholengroep Impact viert vijfde verjaardag in Kinepolis Brugge

© foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Zaterdag vond in Kinepolis Brugge opnieuw de scholenbeurs plaats van scholengroep Impact. Die bestond uit een ‘doe-beurs’ waar aan de hand van leuke opdrachten op zoek werd gegaan naar ieders talenten, en een infobeurs waar zowel basisscholen als secundaire scholen van Scholengroep Impact zichzelf voorstelden.

Een daarvan was De Passer, een Brugse school voor jongeren met een autismespectrumstoornis. “Wij helpen graag om het maatschappelijk beeld daarvan op een positieve manier bij te sturen. Mensen komen naar ons met de vraag wat autisme juist is, en met een virtual reality-bril op de neus kunnen ze dat hier zelf eens beleven. We laten hen daarmee onder andere zien hoe je met autisme een druk winkelcentrum ervaart”, zegt directeur Ine Vanmoortel.

De vijfde editie van de scholenbeurs had als thema ‘een schitterende toekomst’. “Iedereen die mooie dingen voor elkaar krijgt – of dat nu in een ziekenhuis, op de werkvloer van een fabriek, op een podium of in een school is – heeft iemand nodig gehad om zijn talent te helpen ontwikkelen. In onze schoolteams zitten mensen die diamanten, ook ruwe, begeleiden om ze te laten schitteren”, aldusWim Van Kerckvoorde, algemeen directeur van de scholengroep.

(WK/ foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier