IBO Hospakee start in Krombeke

Schepen Loes Vandromme. © MD
Redactie KW

Vanaf 1 september start een locatie van IBO Hopsakee in Krombeke. Deze deelgemeente heeft als enigste nog geen locatie van de buitenschoolse opvang. Tot nu toe organiseerde de school de opvang op eigen initiatief, maar daar komt dus binnenkort verandering in.

IBO Hopsakee is gevestigd in de Veurnestraat in Poperinge, maar heeft een deellocatie in Reningelst, Abele, Watou, Proven en Roesbrugge. Daar komt nu dus ook Krombeke bij. De opvang zal doorgaan in OC De Bampoele. ‘Binnenkort zijn er bouwplannen om het ontmoetingscentrum grondig te renoveren en te herinrichten’, begint Loes Vandromme, schepen van kinderopvang, te vertellen. ‘Naast een buurtsalon, maken we meteen ook plaats voor een nieuwe opvanglocatie. Er is plaats voorzien voor 1 begeleider en 14 kindjes, al is er de mogelijkheid om op de drukste momenten voor een beperkte tijd meer kinderen op te vangen en zo te voldoen aan elke opvangnood’.

Nieuw lokaal

‘De opvang zal in samenwerking met de school gebeuren’, vervolgt Loes ‘Tot op heden stond de school zelf in voor de opvang. Maar de vraag naar een samenwerking tussen de school en de stad, leefde al langer. Toen er ook sprake was om de Bampoele te renoveren, bracht dit meteen perspectieven met zich mee. In het achterste deel van het gebouw, het dichtst bij het speelplein, wordt het lokaal van de opvang gemaakt. Er is een aparte ruimte met eigen sanitair voorzien met o.a. toiletten op kinderhoogte. Ook voor de speelpleinwerking is dit positief want dit zal ook door hen gebruikt kunnen worden. We hopen om tegen de start van het schooljaar 2021-2022 intrek te nemen in het nieuwe lokaal. Tijdens de duur van de bouwwerken, zal de opvang tijdelijk op school doorgaan.

Behoud dorpsschool

‘Hopsakee zal instaan voor de opvang vóór schooltijd, de school voor de opvang na 16 uur. Voor de leefbaarheid van een school in een klein dorp, is het belangrijk dat er opvang is voor en na de schooluren. Hierdoor kunnen kinderen in hun eigen dorp naar school blijven gaan. Met deze investering in zowel de infrastructuur als de begeleiding van de opvang, wil het stadsbestuur het belang van het behoud van een dorpsschool benadrukken. We zijn dan ook blij dat we op deze manier kunnen investeren in de jeugd van Krombeke’, voegt Loes er nog aan toe. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier