Huis van het Kind organiseert Play Date Oostkamp

© (Foto GST)
Redactie KW

Met twee spelnamiddagen, eentje in Nieuwenhove en eentje op de Baliebrugge, wil het Huis van het Kind Oostkampse ouders en kinderen samenbrengen op de verschillende speelpleintjes binnen de gemeente onder de noemer van Play Date Oostkamp.

Door het oprichten van de Facebookgroep Play Date Oostkamp en het organiseren van enkele speelactiviteiten wil Huis van het Kind contacten tussen ouders en kinderen makkelijker maken.

Uiteraard wordt ook hier rekening gehouden met de coronamaatregelen die van toepassing zijn. Ouders met jonge kinderen ervaren soms de nood om op een plek buiten de eigen woning andere ouders met kinderen te ontmoeten. Speelpleintjes zijn de ideale openbare plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen uitgedaagd worden tot spel.

Terwijl de kinderen spelen en volop het speelplein ontdekken hebben ouders de kans om tijdens deze momenten te praten over de kinderen, opvoeding en andere onderwerpen. Deze sociale interactie kan erg ondersteunend zijn. Enerzijds ventileren tegen elkaar maar ook herkenning vinden bij de verhalen van de andere ouders. Het samen spelen, uitwisselen over spelimpulsen, gezinsuitstappen, de ontwikkeling van hun kind en zien dat andere ouders ook eens worstelen met de opvoeding.

Op de nieuwe Facebookgroep “play-date Oostkamp” kunnen ouders aangeven wanneer ze op welk speelpleintje in Oostkamp aanwezig zijn. Zo kan er afgesproken worden met andere ouders voor een play-date. Om het concept te lanceren en de bijbehorende Facebookgroep bekend te maken bij jonge ouders organiseerde Huis van het Kind Oostkamp twee play-dates, een op het speelplein in Nieuwenhove en een woensdagnamiddag op het speelplein op de Baliebrugge.

Na deze twee georganiseerde play-dates kunnen ouders zelf, via de Facebookgroep, contacten leggen en afspreken op een specifiek speelplein.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier