In 2018 ging onze provincie voor het eerst boven de lat van 10.000 starters. Dat is ook te danken aan de inspanningen van Howest, dat met zijn opleidingen het ondernemerschap bij jonge mensen stimuleert. Om die stroom in de komende jaren nog te versterken, lanceert de hogeschool nu de vzw Howest Incubator Netwerk. "We gaan ervan uit dat problemen er zijn om op te lossen en wilde ideeën om waar te maken. Creativiteit, innovatie en ondernemerszin staan dan ook voorop in onze missie", zegt Lode De Geyter, algemeen directeur van Howest.

De hogeschool heeft over de academiejaren heen een stevige community uitgebouwd van studenten, docenten, onderzoekers én werkveld die de toekomst in handen nemen. De initiatieven waarmee Howest de ondernemersspirit aanvuurt, zijn divers: van inspireren over informeren tot coachen. Met The Studios en The Square in Kortrijk en met B-Hive, de Sportinnovatiecampus en The Vibe in Brugge heeft Howest ondertussen ook een indrukwekkend netwerk van incubatoren. Om zo'n initiatieven nog beter vorm te geven, lanceerde Howest dus het Incubator Netwerk met als partner de vzw Ondernemerscentra West-Vlaanderen.

Er wordt ook nauw samengewerkt met Voka. "We willen ons aanbod van gespecialiseerde incubatoren verder uitbreiden en in de toekomst nog nauwer gaan samenwerken met de industrie. En we blijven ook internationaal ons netwerk uitbouwen, zodat we jonge mensen van bij ons de wereld kunnen insturen en omgekeerd de wereld naar West-Vlaanderen kunnen halen", aldus nog directeur Lode De Geyter.

(WK)

In 2018 ging onze provincie voor het eerst boven de lat van 10.000 starters. Dat is ook te danken aan de inspanningen van Howest, dat met zijn opleidingen het ondernemerschap bij jonge mensen stimuleert. Om die stroom in de komende jaren nog te versterken, lanceert de hogeschool nu de vzw Howest Incubator Netwerk. "We gaan ervan uit dat problemen er zijn om op te lossen en wilde ideeën om waar te maken. Creativiteit, innovatie en ondernemerszin staan dan ook voorop in onze missie", zegt Lode De Geyter, algemeen directeur van Howest. De hogeschool heeft over de academiejaren heen een stevige community uitgebouwd van studenten, docenten, onderzoekers én werkveld die de toekomst in handen nemen. De initiatieven waarmee Howest de ondernemersspirit aanvuurt, zijn divers: van inspireren over informeren tot coachen. Met The Studios en The Square in Kortrijk en met B-Hive, de Sportinnovatiecampus en The Vibe in Brugge heeft Howest ondertussen ook een indrukwekkend netwerk van incubatoren. Om zo'n initiatieven nog beter vorm te geven, lanceerde Howest dus het Incubator Netwerk met als partner de vzw Ondernemerscentra West-Vlaanderen.Er wordt ook nauw samengewerkt met Voka. "We willen ons aanbod van gespecialiseerde incubatoren verder uitbreiden en in de toekomst nog nauwer gaan samenwerken met de industrie. En we blijven ook internationaal ons netwerk uitbouwen, zodat we jonge mensen van bij ons de wereld kunnen insturen en omgekeerd de wereld naar West-Vlaanderen kunnen halen", aldus nog directeur Lode De Geyter.(WK)