Hitte speelt ook Trax Festival in Roeselare parten, toch nog 5.200 bezoekers

Pas laat op de avond werd het echt druk op de Trax-site. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De zesde editie van het Trax Festival lokte iets minder bezoekers dan andere jaren, de grote toestroom kwam ook heel wat later op gang. In totaal telde de organisatie toch nog 5.228 bezoekers en blikken ze tevreden terug.

De zesde editie van Trax Festival lokte zaterdagavond 5.228 bezoekers naar de Trax-site voor optredens van onder andere Billie en AaRON. Dat zijn er minder dan vorig jaar. Onder meer de warmte wordt als een van de redenen aangegeven. “De hitte zorgde ervoor dat de toestroom veel later plaats vond dan normaal. Vorige jaren kwamen de meeste mensen rond 20.30 uur. Deze editie vond de grote toestroom plaats omstreeks 22.30 uur. Er is ook veel meer water verkocht en minder alcohol in vergelijking met vorige jaren”, aldus Reinout Van Zandycke.

“Wij zijn tevreden met de opkomst en hadden het gevoel dat de bands de bezoekers echt wel konden bekoren. Voor sommigen waren de bands niet altijd even bekend, maar desondanks waren de mensen wel enthousiast over de muziek. Dit toont toch aan dat de juiste keuzes zijn gemaakt”, klinkt het.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier