Hexia Cyclocross Gullegem houdt cyclocrosskamp voor kinderen

Redactie KW

Sinds de eerste editie van de Hexia Cyclocross Gullegem staat steevast een gratis kinderinitiatie veldrijden op het programma. Die krijgt in de overgang van 2019 naar 2020 een verlengstuk met een betalend vierdaags cyclocrosskamp onder leiding van gewezen Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout.

Het kamp is bedoeld voor kinderen van 10 tot 14 jaar en vindt plaats op 30 en 31 december en 2 en 3 januari van 9 tot 12 uur op het wedstrijdparcours aan de Heulestraat 148. Deelnemen kost 50 euro. Inschrijven kan vanaf 25 september via wevelgem.be/webshop. De kids moeten wel zelf zorgen voor een mountainbike of crossfiets en een valhelm.

“Wij hebben altijd een evenement willen organiseren met een duidelijke maatschappelijke meerwaarde”, zegt de organisatie. “Kinderen aanzetten tot sporten en enthousiasmeren voor het veldrijden is één van de pijlers. Wij willen met onze cyclocross een echte ambassadeur zijn voor het veldrijden.”

Naast het ‘betalende’ cyclocrosskamp, blijft ook de reeds bekende en succesvolle gratis veldritinitiatie op 28 december behouden.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier