De 5 best inzamelende scholen werden beloond met mooie prijzen geschonken door de firma Baert, specialist in schoolbenodigdheden. Deze prijzen komen bovenop de vergoedingen die Recyca betaalt voor de inzameling van cartridges én klein ICT-materiaal. Heel wat lege cartridges zijn namelijk geld waard. Recyca koppelt dan ook graag educatie aan opbrengst: een winnende combinatie zo blijkt voor GO! Basisschool De Sportplaneet uit Veurne.

Dankzij de enthousiaste inzet van het schoolteam, ouders en leerlingen behoort GO! Basisschool De Sportplaneet tot de best inzamelende scholen van Vlaanderen. Een overgelukkige school ontving op donderdag 21 september de prijzen (2 kinderfietsen) geschonken door Baert en Recyca. De fietsen worden straks intensief gebruikt op het verkeerspark dat uitgetekend is op de speelplaats. Zo leren de kinderen al heel vroeg wat veilig rijden werkelijk inhoud. Er staan verkeerslichten en alle basis verkeerstekens die de leerlingen dagelijks op hun rit naar school ontmoeten zijn in het parcours geintegreerd.

Voor de eerste keer nam mascotte SPORTY ook plaats tussen de leerlingen van de vier lagere studiejaren. SPORTY stimuleert de leerlingen om meer te bewegen en te sporten. Ook spoort SPORTY de leerlingen aan om gezond te eten.

De mascotte zal de leerlingen gedurende het schooljaar uitdagen met allerhande activiteiten. Gezondheid, beweging maar ook sociale thema's zoals pesten zullen aan bod komen.

(JT)

De 5 best inzamelende scholen werden beloond met mooie prijzen geschonken door de firma Baert, specialist in schoolbenodigdheden. Deze prijzen komen bovenop de vergoedingen die Recyca betaalt voor de inzameling van cartridges én klein ICT-materiaal. Heel wat lege cartridges zijn namelijk geld waard. Recyca koppelt dan ook graag educatie aan opbrengst: een winnende combinatie zo blijkt voor GO! Basisschool De Sportplaneet uit Veurne.Dankzij de enthousiaste inzet van het schoolteam, ouders en leerlingen behoort GO! Basisschool De Sportplaneet tot de best inzamelende scholen van Vlaanderen. Een overgelukkige school ontving op donderdag 21 september de prijzen (2 kinderfietsen) geschonken door Baert en Recyca. De fietsen worden straks intensief gebruikt op het verkeerspark dat uitgetekend is op de speelplaats. Zo leren de kinderen al heel vroeg wat veilig rijden werkelijk inhoud. Er staan verkeerslichten en alle basis verkeerstekens die de leerlingen dagelijks op hun rit naar school ontmoeten zijn in het parcours geintegreerd.Voor de eerste keer nam mascotte SPORTY ook plaats tussen de leerlingen van de vier lagere studiejaren. SPORTY stimuleert de leerlingen om meer te bewegen en te sporten. Ook spoort SPORTY de leerlingen aan om gezond te eten.De mascotte zal de leerlingen gedurende het schooljaar uitdagen met allerhande activiteiten. Gezondheid, beweging maar ook sociale thema's zoals pesten zullen aan bod komen.(JT)