Betoverde Westhoek KD’s bij de heksen in Beselare

Opperheks Sefa Bubbels maakte met moderne middelen contact met haar soortgenoten voor de trip begon aan OC De Leege Platse. © SB
Redactie KW

In OC De Leege Platse in Beselare mochten kinderen de Westhoek KD’s ambassadeurs Jaek en Nink verwelkomen met een groots betoverd programma.

Helemaal in het teken van de stoet dit jaar zetten de kinderen samen met Sefa Bubbels en haar trawanten de boel op stelten. De tocht werd magisch en vol avontuur, de hitte trotserend, vol kattenkwaad die geleerd werd van opperheks Sefa Bubbels. Een vijftigtal kinderen maakten de tocht door het centrum van Beselare samen met opzichters en begeleiders voor de veiligheid.

Op diverse plaatsen werden ze verwelkomd door andere heksen die hen wegwijs maakten met een estafettenspel, katapultschieten, een sprookjesspel en heel wat verhalen over de plaatsen waar ooit heksen op het grondgebied leefden. Het initiatief dat tot stand kwam door de samenwerking van Jeugddienst Zonnebeke, vzw Heksenstoet en Westtoer/Toerisme Westhoek en werd door zowel de deelnemers als ouders meer dan gesmaakt.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier