Avelgemse leerlingen worden cliniclowns

Op de foto zien we v.l.n.r. Liesbeth Canneau, Joyce Vandewalle, Ulricke Ronsse en Jana De Meulemeester bij de kleine Iggy Rommelaere. © EDB
Redactie KW

Met de opbrengst van een carwash kocht het zesde leerjaar van basisschool ‘De Toekomst’ uit Avelgem speelgoed, dat ze verkleed als cliniclowns gingen afleveren in de kinderafdeling van AZ Groeninge.

Op vrijdag 13 mei organiseerden de leerlingen van de zesde leerjaren van basisschool ‘De Toekomst’ uit Avelgem een carwash op de parking van de school. 40 ouders, personeelsleden en sympathisanten lieten er hun auto wassen. De actie bracht 250 euro op. Hiermee kochten de leerlingen speelgoed bij Huis Vanschaemelhout in Heestert, die op zijn beurt ook voor enkele extra’s zorgde.

Vrijdagvoormiddag 3 juni trokken de leerlingen als cliniclowns en met twee pakketten nieuw speelgoed naar de kinderafdeling van AZ Groeninge in Kortrijk. Met deze actie wou godsdienstleerkracht Mieke Vanhouteghem wat de leerlingen leerden onder het thema ‘engagement’ in daden omzetten. “We doen deze actie jaarlijks, en jaren nadien hoor ik nog altijd dat leerlingen deze activiteit met zich blijven meedragen.”

De leerlingen vonden het vooral fijn om zowel kleine als grote kinderen op de afdeling blij te kunnen maken. “Ook de ouders van de kindjes waar we op bezoek kwamen, waren ons heel dankbaar”, besluiten ze.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier