Alternatieve schoolreis op Tiegemberg: ‘t Vossenhol verwent leerlingen

Bram Defoirdt is de uitbater van het Vossenhol met vanop het terras een prachtig uitzicht over de Tiegemse heuvels. Op de achtergrond zijn kinderen uit de drie klassen van de vrije basisschool in Ingooigem te zien. Zij kregen per klasbubbel een springkasteel toegewezen om zich volop uit te leven. © GV
Redactie KW

Eventorganisator Bram Defoirdt kreeg vijf klassen op bezoek van de vrije basisscholen in Ingooigem en Vichte in ‘t Vossenhol op Tiegemberg. In overleg met de scholen organiseerde hij een welgekomen dagje ontspanning voor zo’n honderd kinderen om het schooljaar in schoonheid af te sluiten.

“Omdat onze locatie door de coronacrisis toch grotendeels leeg stond en er scholen op zoek waren naar een toffe activiteit als afsluiter, groeide het idee om hier wat leven in de brouwerij te brengen door iets te organiseren voor een paar klassen”, vertelt Bram Defoirdt. “Momenteel is heel wat van ons eventmateriaal niet verhuurd en liggen de springkastelen toch maar in de loods te wachten op betere tijden. Het werd een picknick en wat springkastelen met een ijsje in de namiddag. Op maandag kwamen er drie klassen van Ingooigem naar hier gewandeld en op dinsdag fietsten de leerlingen van twee klassen uit De Ranke naar ‘t Vossenhol. Alleen maar blije gezichten waren er te zien en het was genieten van het uitgelaten sfeertje.”

De springkastelen lagen toch maar te wachten op betere tijden – Bram Defoirdt

‘t Vossenhol is al jaren een bekende zaak op Tiegemberg en ligt vlakbij het Sint-Arnolduspark. Het concept is heel eenvoudig: een rustige plek met vanop het terras een prachtig uitzicht over de heuvels, terwijl je geniet van een koud biertje, een warme koffie of iets kleins om te eten. Voor het grote publiek is ‘t Vossenhol open van juni tot en met september op zaterdag- en zondagnamiddag vanaf 14 uur en de andere maanden wordt de locatie gebruikt voor (bedrijfs)evenementen. Bram Defoirdt (33) die net papa is geworden van een flinke dochter, organiseert er met zijn eventorganisatie Bazoeka privé- en bedrijfsfeesten op maat.

“Wat als bijberoep begon in een evenementenkantoor in Gent, groeide stap voor stap uit. Als ondernemende West-Vlaming was de tijd rijp op een bepaald moment om de sprong te wagen en het roer volledig zelf in handen te nemen. Op dat moment was ‘t Vossenhol en het verhuurbedrijf Strana over te nemen. Vorig jaar op 1 juni opende ik dan deze schitterende horecazaak in combinatie met mijn evenementenorganisatie Bazoeka.”

Zwembadcafetaria

“Doordat de heropstart volgens strikte veiligheidsmaatregelen moet verlopen, is het organiseren van grote evenementen zoals huwelijksfeesten voor 250 à 300 personen nog niet aan de orde. We zijn nu al blij dat ons terras terug open kan. Ondertussen zitten we niet stil en gaan we met Bazoeka 7 op 7 de exploitatie op ons nemen van de cafetaria van het openluchtzwembad in Wielsbeke. Deze opdracht zal een stuk de financiële verliezen compenseren.”

Site afhuren

“We hopen dat er geen opflakkering van het coronavirus komt en snel weer ons ding te kunnen doen”, klinkt Defoirdt voorzichtig. “We zien wel dat mensen terug buiten komen en dat er weer kleinere zaken opstarten. Voor grotere events zoals het BK wielrennen blijft het afwachten. Er lopen reeds een aantal gesprekken met supportersclubs om onze site af te huren. We kijken er samen met alle horecazaken hier aanwezig op de berg naar uit om het hier te laten herleven als in de gloriejaren toen Tiegemberg een begrip was.”

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier