Afgestudeerden STAP in Roeselare schitteren in Point Final

Sarah Bekkers tijdens haar examen hobo, een onderdeel van Point Final. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Point Final is een reeks concerten en optredens die het publiek gratis kan bijwonen en waarmee afgestudeerden van de STAP hun carrière op de Roeselaarse academie in schoonheid kunnen afsluiten.

Muziek, Woord en Dans zijn de drie domeinen die in de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Adriaen Willaert (STAP) aan bod komen. Tot 29 mei brengen de afstuderende leerlingen hun eindwerk op het podium. Tijdens vorige edities van Point Final zorgde dat al voor menig prachtig concert. Uiteraard zullen familieleden en vrienden van de studenten op de voorste rij zitten maar de optredens en concerten staan vrij open voor het grote publiek.

Dit jaar studeren voor het eerst dansers af. Zij brengen hun performance op 18 mei in De Spil. De muzikale optredens staan allemaal geprogrammeerd in de Kleine Stooringe in Rumbeke. De toneelstukken, verteltheaters en poëzievoorstellingen vinden plaats in de buurgemeenten Hooglede, Lichtervelde en Kortemark of in De Komedie van De Spil. Een duidelijke opsomming van de tientallen concerten en optredens vind je op de website van de STAP.

Volgend schooljaar breidt de STAP het aanbod verder uit. Muzikanten die net ietsje anders willen specialiseren kunnen vanaf september kiezen voor de optie dirigent instrumentale muziek of voor muziekproductie. Daar ligt de nadruk op opnametechnieken en het werken in een muziekstudio.

Schrijver

Het domein Woord verrijkt zich met de opleiding theaterregisseur en volwassenen die dromen van het verder ontplooien van hun schrijftalent kunnen de richting schrijver aanvatten. Dat wordt een drie jaar lange zoektocht naar een eigen stijl. Die lessen worden gegeven door de auteur Lara Taveirne die op maat van de cursist zal schaven aan de schrijftechnieken.

De inschrijvingen voor het cursusjaar 2019-2020 gaan van start op woensdag 5 juni in de hoofdschool of online. (Bart Crabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier