Noël Cordier kabinetsmedewerker bij minister Van Quickenborne

Redactie KW

Sinds enkele maanden is Noël Cordier werkzaam op het kabinet van minister Vincent Van Quickenborne en rijdt hij dagelijks van Moere naar Brussel. Hij noemt het belangrijk dat Gistel in de hoofdstad tegenwoordigd is.

Moerenaar Noël Cordier werd na de gemeenteraadsverkiezingen van 1988 OCMW-voorzitter, de volgende legislatuur schepen van Sport en daarna opnieuw OCMW-voorzitter. Nu zit hij als gemeenteraadslid op de oppositiebanken. Op vraag van volksvertegenwoordiger Bart Tommelein werd hij aangeworven op het kabinet van Vincent Van Quickenborne. „Naast het beheer van de indicateur help ik bij de werkzaamheden van het parlement en de ministerraad en ik probeer de belangen van mijn streek te behartigen”, legt Noël Cordier uit.

Al sinds 1978 is hij lid van de liberale partij. „Het was een buur die mij bij senator Marcel Decoster bracht. Het streven naar individuele vrijheid en respect voor elk individu sprak mij aan”, verzekert de kabinetsmedewerker.

Mi Amigo

Dat de liberalen, begin de jaren 80, ook de vrije radiozenders verdedigden, gaf Noël veel voldoening. Hij was namelijk losse medewerker bij Sylvain Tack die van op de Noordzee de toen zeer bekende piratenzender Mi Amigo leidde. „Voor die commerciële zender heb ik de populaire drive-in shows helpen verzorgen en zo heb ik heel Vlaanderen doorkruist”, herinnert Noël zich. Voor velen blijft Noël ook de radioman die meewerkte aan de buitengewone populariteit van radio Kompas. Hij was een prille twintiger toen hij een prominent lid was van de beheerraad van Kompas. (Arnold Naert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 26 september 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten