Einde voor Mannequin tijdens Jaarbeurs in Roeselare

Evy Gruyaert was een van de topnamen die door de verkiezing werd gelanceerd. © (foto Pieter Clicteur)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Er zal tijdens de komende editie van de Jaarbeurs geen editie van Mannequin plaatsvinden. Dat was vorig jaar ook al het geval, maar nu werd de verkiezing definitief afgevoerd.

De verkiezing van een Mannequin tijdens de Jaarbeurs was voor de organisatie en zeker bij voorzitter Gilbert Cattrysse jarenlang een stokpaardje. Terecht ook, want in de loop der jaren werden zo ronkende namen zoals Evy Gruyaert en Véronique De Kock gelanceerd.

De laatste jaren ging het echter wat minder voor de organisatie. Tal van formules, zoals een Fotomodel-verkiezing, werden geprobeerd, maar zonder veel succes. Het aantal inschrijvingen en de kwaliteit ging beetje bij beetje achteruit.

Vorig jaar stond de verkiezing oorspronkelijk nog op het programma, maar door te weinig inschrijvingen werd de wedstrijd in laatste instantie afgelast met de bedoeling om dit jaar met hernieuwde moed verder te gaan. Een toverformule bleek niet haalbaar, waardoor nu definitief beslist werd om de verkiezing definitief af te lassen.

De Jaarbeurs vindt van 1 tot en met 11 november plaats in Expo Roeselare.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier