Einde voor Batjesprinses in Roeselare, verkiezing kent vervolg met Miss Benelux Beauty

Yana Parmentier-Leman. (foto SBR) © (foto SBR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Volgende zomer vindt er geen nieuwe verkiezing van de Batjesprinses plaats. Organisatrice Yana Parmentier-Leman doet verder met Miss Benelux Beauty.

De verkiezing van de Batjesprinses was jarenlang een hoogtepunt binnen het Batjesgebeuren. De Roeselaarse meisjes stonden te dringen om deel te nemen en wie won werd overstelpt met cadeaus. Tijdens de Batjes werd de prinses de ster van het gebeuren. Daar kwam in 1991 een einde aan. Tot spijt van heel wat Roeselarenaars.

Die toonden zich dan ook heel tevreden toen Yana Parmentier-Leman, zelf gepokt en gemazeld in het misswereldje, opnieuw met de Batjesprinses-verkiezing begon, een kwarteeuw na de laatste editie. De finale vond op zaterdagavond plaats tijdens de Grote Markt. De eerste editie was een succes met Karen Windels als winnares. De start van een mooie reeks.

Daar komt nu, niet onverwacht, een einde aan. Tot vorig jaar vond de finale nog plaats tijdens het Batjesweekend. Dit jaar niet meer, de verkiezing vond pas twee weken na de Batjes plaats en had op zich maar weinig met het koopjesfestijn meer te maken. De verkiezing wordt nu omgetoverd tot Miss Benelux Beauty. “De verkiezing van de Batjesprinses heeft haar hoogtepunt bereikt”, zegt Yana. “De bedoeling is om met de nieuwe verkiezing nog breder te gaan. De finale vindt normaal eind juni, begin juli 2020 plaats en blijft sowieso in West-Vlaanderen, maar wellicht niet in Roeselare. Op deze manier zijn alle meisjes welkom.”

Luna Timmerman uit Brugge werd begin juli verkozen tot de laatste Batjesprinses.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier