Tuinhier Deerlijk viert 75-jarig bestaan… met één van de stichters

Paul Benoit (95) vertelde als stichter over Tuinhier Deerlijk. Zoon Yves hield hem oordeelkundig de microfoon voor. © MV
Redactie KW

Voor Paul Benoit (95) en Tuinhier Deerlijk (75) was het zondag één groot feest. De kranige stichter stond in het middelpunt van de belangstelling.

Het gebeurt zelden dat een 75-jarige vereniging nog een stichter in het midden heeft. Voor Tuinhier was dit zo. Een man die van bij de start verantwoordelijkheid droeg, vele jaren voorzitter was en nu de titel van erevoorzitter draagt.

Paul Benoit, tot voor enkele jaren zelf tuinier in hart en nieren, vertelde tijdens de feestnamiddag over het ontstaan, de sterke startjaren, de blijvende bloei en de huidige verjonging binnen het bestuur. Zijn zoon Yves, professor en voorzitter van het Kinderkankerfonds, hield oordeelkundig de micro vast.

In de kerk werd een nieuwe vlag gewijd en in het gemeentehuis zwaaide burgemeester Claude Croes de lof over de dynamische vereniging. “Ik mag hier ook zeggen dat er nu werk gemaakt wordt van de voorbereiding van volkstuintjes.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier