Stad Brugge lanceert opnieuw bebloemingsactie

Voorstelling bebloemingactie / Mathijs Goderis en Mercedes Van Volcem©Davy Coghe DC
Voorstelling bebloemingactie / Mathijs Goderis en Mercedes Van Volcem©Davy Coghe DC
Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte lanceert Stad Brugge opnieuw een actie om hun buurt op te fleuren met bloemetjes. Vorig jaar werden al 45.000 stuks besteld maar schepenen Mercedes Van Volcem (Openbaar Domein) en Mathijs Goderis (Preventie) willen dit jaar nog beter doen.

Het bebloemingsinitiatief heeft elk jaar weer tot doel om de stad te vergroenen, meer kleur te geven en om de samenwerking tussen de buurtbewoners te stimuleren. De plantjes worden immers bij de Stad besteld via de buurtcomités of via enkele buurtbewoners die samen werken om hun buurt in de bloemetjes te zetten.

Oproep

“Ik roep iedereen op om zeker bloemetjes te bestellen. Sinds vorig jaar kan men naast de rode geraniums ook witte exemplaren bestellen, net als witte en licht- en felroze petunia’s”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus).

Schepen van Preventie Mathijs Goderis (SP.A) wijst erop dat het bebloemingsproject niet alleen zorgt voor voor vrolijke straten maar ook voor meer verbinding in de buurt. “Zo’n 76 buurtinitiatieven maakten vorig jaar gebruik van de actie om buurtbebloeming te bestellen. Goed voor maar liefst 44.804 bloemen en 2.240 gevels. De comités spelen een belangrijke rol voor ontmoeting, cohesie en buurtzorg. Als stadsbestuur willen we op die manier ons steentje bijdragen aan een warme buurt”, zegt schepen Goderis.

(PDV)

Inschrijven voor de actie kan ten laatste tegen maandag 5 april via de website van Stad Brugge. Het verdelingsmoment van de bloemen vindt plaats op zaterdag 8 mei. De grootste bestellingen, vanaf 120 stuks, worden geleverd bij de buurtcomités, de kleinere kunnen afgehaald worden bij de stedelijke groendienst in Buiten de Smedenpoort 2. Voor bestellingen en alle info: https://www.brugge.be/bebloemingsactie-2021

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.