Scholieren trotseren winterse omstandigheden om Roulartabos mee aan te planten

Iljo Demeyere (links) en Sander Vandenberghe, beiden scholieren van VISO Polenplein, sloegen de handen in elkaar om bomen te planten. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

450 scholieren zijn vandaag in de weer (geweest) om 7.500 bomen aan te planten in het nieuwe bos dat naast de Roulartagebouwen in de Meiboomlaan zal groeien. Binnen uiterlijk 30 jaar zal er volwaardig bos zijn en daarvoor werd de hulp ingeroepen van heel wat bereidwillige Roeselaarse scholieren.

Het Roulartabos wordt in twee dagen aangeplant. Op vrijdag was het de beurt aan de scholieren van de Sint-Michielscholengroep, op zaterdag komen Roulartamedewerkers, buurtbewoners en vrijwilligers een handje toesteken. “Het is koud en nat, maar dat hoort ook bij de natuur”, zegt Stefaan Wybo, die namens het Roulartaboscomité mee de organisatie in goede banen leidde. “We zitten op schema en tegen vanavond zullen we onze 7.500 bomen geplant hebben.”

Een warm bad zal wellicht ook deugd doen. Zeker ook bij de jongeren die kwamen helpen. Zo was Iljo Demeyere (13) die in het tweede middelbaar aan VISO Polenplein studeert en er STEM volgt. “Er worden veel te veel bomen gekapt, dus zijn we blij om er nieuwe te kunnen komen helpen aanplanten.” De gaten om de bomen in te stoppen waren al gemaakt. “We werden in duo’s opgedeeld. Ik mocht samen met mijn klasgenoot Sander Vandenberghe aan de slag. In totaal zullen we samen 41 bomen planten.”

De site lag er nogal modderig bij. “Laarzen, nee. Ik heb reserveschoenen bij”, lacht Iljo.

Zaterdag komen onder andere minister Zuhal Demir, gouverneur Decaluwé, Roeselaars burgemeester Kris Declercq en zanger, acteur en presentator Wim Opbrouck mee planten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.