Buitenexpo ‘Het Zwin inspireert’ toont prachtige natuurbeelden

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist organiseert van donderdag 17 december tot en met 31 maart de gratis buitententoonstelling ‘Het Zwin inspireert’ met de winnende beelden van de gelijknamige fotowedstrijd. De beelden hangen aan het Natuur Educatief Centrum, naast het fiets- en wandelpad. De fotografen-winnaars werden digitaal in de bloemen gezet.

De winnende foto van Eric Ingelbrecht in de categorie planten.© Eric Ingelbrecht
De winnende foto van Eric Ingelbrecht in de categorie planten.© Eric Ingelbrecht

“Zowel amateur- als professionele fotografen konden de hele zomer lang gratis deelnemen aan de wedstrijd ‘Het Zwuin inspireert.’ De enige voorwaarde was dat foto’s, met respect voor de natuur, in het Zwin Natuur Park of de directe Zwinomgeving genomen moesten worden”, vertelt Zwin-directeur Ina De Wasch.

In totaal stuurden 105 fotografen 392 foto’s in. De jury bestond uit de winnaars van de Wildlife Photographer of the Year 2019: Yongqing Bao uit China en Cruz Erdmann uit Nieuw-Zeeland, Belgisch natuurfotograaf Bernard Van Elegem en Ina De Wasch.

“Stan Van de Vyvere, de winnaar bij de jongeren, is slechts 14 jaar oud en komt uit Schoten. Hij maakte een prachtige foto van een torenvalk, een vaak voorkomende soort in het Zwin. Ook het werk van Louis De Nil (17), een jonge amateurfotograaf uit Knokke-Heist, die de tweede prijs bij de jongeren heeft gewonnen met een prachtige foto van een staartmees ziet er veelbelovend uit”, gaat De Wasch verder.

Prijzen voor winnaars

Bij de volwassenen viel Eric Ingelbrecht uit Koolkerke in liefst drie categorieën in de prijzen. Reinout Ghys uit Aartrijke won tweemaal. Alle laureaten werden beloond met een prijzenpakket met abonnementen, boeken, spelletjes, gadgets van de Provincie West-Vlaanderen en waardebonnen van de deelnemende partners.

Voor de gratis buitententoonstelling ‘Het Zwin inspireert’ moet men niet reserveren. De panelen hangen aan het Natuur Educatief Centrum. “Dat is het gebouw naast het bezoekerscentrum en naast het fiets- en wandelpad. Het wordt alvast een mooie buitententoonstelling, die gratis toegankelijk is. Om volledig coronaproof van te genieten!” (DM)

Een bezoek aan de buitententoonstelling kan gecombineerd worden met een bezoek aan het Zwin Natuur Park voor onze activiteiten ‘Winter in het Zwin’. Om het park zelf te bezoeken, is reservatie noodzakelijk via zwin.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.