Zwin-directeur Ina Dewasch dolenthousiast over tentoonstelling Wildlife Photographer Of The Year

Zwin-directeur Ina Dewasch is vanaf 27 juni gastvrouw voor de Wildlife Photographer Of The Year-tentoonstelling. (foto DM)
Redactie KW

Van 27 juni tot en met 4 oktober komt de 55ste editie van de internationale tentoonstelling Wildlife Photographer Of The Year vanuit London naar het Zwin Natuur Park. De tentoonstelling gebruikt de kracht van fotografie om de aandacht te vestigen op het ontdekken, het begrijpen en het verantwoordelijk omgaan met natuur. Uit de meer dan 52.000 inzendingen werden de 100 mooiste beelden geselecteerd.

“Het is duidelijk dat de bezoekers reikhalzend hebben uitgekeken naar de heropening van het Zwin Natuur Park. De voorbije weken waren we telkens volgeboekt. Van de vele bezoekers kregen we positieve reacties over ons circulatieplan. Men voelt zich hier duidelijk veilig. Aanvankelijk waren er slechts 30 bezoekers per halfuur toegelaten. Ondertussen trokken we onze capaciteit op tot 100 bezoekers per uur”, vertelt Zwin-directeur Ina Dewasch die vanaf 27 juni gastvrouw is voor de Wildlife Photographer Of The Year.

Veiligheidsregels

“Door het coronavirus moeten wel een aantal veiligheidsregels in acht nemen waardoor het bezoek er lichtjes anders uitziet maar daarom niet minder boeiend. Handen ontsmetten en niets aanraken, is de stelregel. In de grote zaal werd een eenrichtingsroute uitgewerkt met een in- en uitgang. Er worden maximaal 25 bezoekers toegelaten. De gecontroleerde bezoekersstroom maakt het bezoek aan onze toptentoonstelling intiem, intens en ontspannend. We pakken dit jaar uit met lagere wanden terwijl elke foto extra belichting met een aparte lichtrail krijgt.

Trots

“De tentoonstelling ‘Wildlife Photographer Of The Year’ is heel belangrijk voor ons Zwin Natuur Park. Ze leunt heel dicht aan bij wat wij willen brengen. Voor natuurliefhebbers is deze tentoonstelling een fantastische opportuniteit. Want het Zwin heeft de eer om als enige tentoonstellingsplaats in de Benelux de foto’s voor een breed publiek te brengen. Daar zijn we bijzonder trots op. De tentoonstelling brengt foto’s van landschappen, vogels, amfibiën…Per thema is er een winnaar Ik was in oktober op de prijsuitreiking in Londen en ik kan zeggen dat de tentoonstelling dit jaar van een ongeëvenaard niveau is. De foto’s geven de emoties van de dieren weer. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket waarvoor men online 10 euro betaalt. Met een ticket heeft men toegang tot de fototentoonstelling, de interactieve Zwin-tentoonstelling, de panoramatoren, het huttenparcours en het kijkcentrum en de Zwinvlakte. In het kader van Wildlife Photographer is er elke woensdag om 11 u. 30 en 13 u. 30 een gegidst bezoek. Eerst krijgt men uitleg in de kleine vergaderzaal over de foto’s. Daarna trekt men de tentoonstellingsruimte en het Park in. Om het veilig te houden, zijn deze gidsbeurten beperkt tot twintig deelnemers.”

Extra gidsen

“Het Zwin Natuur Park pakt deze zomer ook uit met extra gidsen, extra kinderactiviteiten en een nieuw parcours langs de Zwinvlakte waarbij men uitleg krijgt over de uitbreiding. Naast het fiets- en wandelpad vindt men bovendien 40 schitterende tekeningen van het Cartoonfestival Knokke-Heist.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier