Wansmakelijke sluikstorters aan het werk in Wevelgem

Van een barbecue tot een wasmachine en nu zelfs vissen. Het is dweilen met de kraan open om het sluikstorten in Wevelgem tegen te gaan. © CL
Redactie KW

Toen Jean-Marie Vandendriessche vertrok voor zijn dagelijkse wandeling over de middag, kon hij zijn ogen haast niet geloven. Een overlaat had een hoop vis gedumpt in de Bieststraat.

“Dit is gewoon ranzig, je houdt dit toch niet voor mogelijk” briest hij. “We zijn hier wel wat gewoon, zo vonden we ooit een gedumpte barbeque en zelfs een wasmachine, maar vissen? Neen, dat is de eerste keer”. Hij trok met zijn grieven richting Facebook, waar hij zijn verhaal deelde. Een resem reacties schetste geen al te fraai beeld van de situatie.

“Sluikstorten is echt een plaag geworden. We vonden hier al volledige zakken, netjes dichtgeknoopt, gewoon gedumpt. Dat zijn echt mensen die het hier bewust komen gooien, ver weg van pottenkijkers. De volledige gemeente gaat gebukt onder dit probleem want in iedere verloren hoek van de Wevelgem kom je hopen afval tegen”.

Dweilen met de kraan open

Op onze vraag of Jean-Marie de gemeentelijke diensten al op de hoogte heeft gebracht, volgt een bijna wanhopig antwoord. “Het is voor die mensen ook dweilen met de kraan open”,gaat hij verder. “Twee keer per jaar komt hier een ploeg van De Waak de bermen opruimen, volledige containers vuiligheid halen ze hier uit. Maar nog geen twee dagen later ligt het opnieuw vol met afval. Ik heb er geen idee van hoe dit op te lossen valt, maar iets moet gedaan worden, zoveel is zeker”.

Wie sluikstorters betrapt, kan steeds de nodige info doorsturen naar Politiezone Grensleie.

(CL)

Lees ook het verhaal van Benoit Vandaele die zelf zwerfvuil in de grachten opruimt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier