RenaSci Oostende Recycling is een Vlaamse onderneming actief in de circulaire economie. In de haven van Oostende zullen ze een "waste-to-materials" afvalherwaarderingsinstallatie bouwen. Inkomend afval wordt gesorteerd en omgezet in bruikbare eindproducten. De totaalinvestering voor RenaSci (een samentrekking van 'Renaissance' en 'Science') bedraagt zo'n 38,7 miljoen euro.

Toekomstig burgemeester Bart Tommelein reageert tevreden op de Vlaamse steun: "Circulaire economie is de toekomst en ik ben blij dat we in Oostende deze innovatieve onderneming mogen verwelkomen. Dit is een duurzame oplossing voor de afvalproblematiek en brengt een bijkomende tewerkstelling van 32 jobs met zich mee voor laag- en ongeschoolde arbeidskrachten. In een regio waar er een bovengemiddelde werkloosheidsgraad is voor deze groep arbeidskrachten, is dat natuurlijk zeer welkom."

(Belga)

RenaSci Oostende Recycling is een Vlaamse onderneming actief in de circulaire economie. In de haven van Oostende zullen ze een "waste-to-materials" afvalherwaarderingsinstallatie bouwen. Inkomend afval wordt gesorteerd en omgezet in bruikbare eindproducten. De totaalinvestering voor RenaSci (een samentrekking van 'Renaissance' en 'Science') bedraagt zo'n 38,7 miljoen euro.Toekomstig burgemeester Bart Tommelein reageert tevreden op de Vlaamse steun: "Circulaire economie is de toekomst en ik ben blij dat we in Oostende deze innovatieve onderneming mogen verwelkomen. Dit is een duurzame oplossing voor de afvalproblematiek en brengt een bijkomende tewerkstelling van 32 jobs met zich mee voor laag- en ongeschoolde arbeidskrachten. In een regio waar er een bovengemiddelde werkloosheidsgraad is voor deze groep arbeidskrachten, is dat natuurlijk zeer welkom."(Belga)