De droogte van de lente en zomer van 2018 werd eerder al erkend als landbouwramp. De Vlaamse regering had voor die erkenning al een provisie voorzien van 27,5 miljoen euro voor de uitbetaling van schadedossiers. Daarnaast bestond er een provisie van 10 miljoen euro voor eventuele andere schadegevallen.

Omdat enkele getroffen landbouwers anders tot volgend jaar zouden moeten wachten op hun schadevergoeding, heeft Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters er nu voor gezorgd dat het deel van de algemene provisie dat gereserveerd was voor deze schadedossiers, wordt overgeheveld naar het Landbouwrampenfonds. "Op die manier kunnen alle tot op vandaag goedgekeurde dossiers eerstdaags worden uitbetaald", aldus Peeters.

"Landbouwers die zich met hart en ziel inzetten voor hun product en die door onvoorziene omstandigheden hun oogst verloren zien gaan, hebben recht op een correcte en snelle schadevergoeding", zegt de Open Vld-minister.

(Belga)

De droogte van de lente en zomer van 2018 werd eerder al erkend als landbouwramp. De Vlaamse regering had voor die erkenning al een provisie voorzien van 27,5 miljoen euro voor de uitbetaling van schadedossiers. Daarnaast bestond er een provisie van 10 miljoen euro voor eventuele andere schadegevallen.Omdat enkele getroffen landbouwers anders tot volgend jaar zouden moeten wachten op hun schadevergoeding, heeft Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters er nu voor gezorgd dat het deel van de algemene provisie dat gereserveerd was voor deze schadedossiers, wordt overgeheveld naar het Landbouwrampenfonds. "Op die manier kunnen alle tot op vandaag goedgekeurde dossiers eerstdaags worden uitbetaald", aldus Peeters."Landbouwers die zich met hart en ziel inzetten voor hun product en die door onvoorziene omstandigheden hun oogst verloren zien gaan, hebben recht op een correcte en snelle schadevergoeding", zegt de Open Vld-minister.(Belga)