Het extraatje brengt de dieren meteen in zomerse sferen. De zeeleeuwen krijgen ijstaart met kleine haring, stukken inktvis en lodde. Zeeleeuw Rocky was alvast erg nieuwsgierig en snoepte van de kleine haringen als topping op de ijstaart, toen dierenverzorger Jonathan hem al even toonde.

Rocky is een zeeleeuw van 18 jaar oud en verblijft samen met zijn halfbroer Milo in Sea Life Blankenberge. Ze krijgen drie keer per dag een educatieve training. "Wie in het park het dier wil herkennen: Rocky is de grootste en slankste zeeleeuw van het duo, halfbroer Milo is molliger en heeft een veel kortere nek. Als je heel goed kijkt, kan je ook zien dat halfbroer Milo drie zwarte snorharen heeft", vertelt Jonathan.

Klaar voor een succesvolle zomer

Tussendoor bereidt het park zich voor op een drukke zomerperiode. Voor de bezoekers werd de grote vlakte kunstgras onder het klimavontuur vervangen door echt gras, met een zandzone voor het springkastelenparadijs dat vanaf 4 juli toegankelijk is voor haar bezoekers.

Daarnaast wordt de informatie in het binnengedeelte van het park voortaan voorzien in vier talen via touchscreens, waardoor het park nog beter tegemoet komt aan de behoeften van de toeristen deze zomer. Verwacht wordt dat binnenkort ook de eerste gewone zeehonden opgevangen zullen moeten worden. Sea Life Blankenberge vangt immers alle zeehonden in uiterste nood op in hun opvangcentrum.

Wat als je een zeehond merkt op het strand?

* Hou afstand (meer dan 10 meter is ideaal) en probeer het dier niet aan te raken. Het blijft een wild dier dat lelijke bijtwonden kan aanbrengen.

* Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of stuur beeldmateriaal naar soszeehond@gmail.be of de dierenverzorger van wacht via Whatsapp (0477 34 58 90).

- Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dat kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.

* Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).