Protest tegen Ventilius op tafel Vlaams Parlement

Er is onenigheid rond het geplande hoogspanningsnet. © foto hoogspanningsnet.com
Redactie KW

Een delegatie van de actiegroep die zich inzet tegen de komst van een hoogspanningslijn langs de E403, heeft een versnelling hoger geschakeld. Na het protest tijdens de Binck Bank Tour in Ardooie, heeft het nu een verzoekschrift ingediend tegen de komst van het project in het Vlaams Parlement.

Het verzoekschrift tegen de komst van de bovengrondse hoogspanningslijn ligt nu op tafel van het Vlaams Parlement. De Vlaamse parlementsleden Bart Dochy (CD&V) en Jeremy Van Eeckhout (Groen) interpelleerden de bevoegde minister en deelden de bekommernissen van de actievoerders nog eens mee.

In het verzoekschrift vraagt het actiecomité om het gewestelijk uitvoeringsplan waarbij het Ventiliusproject bovengronds zou komen, te begraven, letterlijk en figuurlijk.

Ook voorstanders

Dat in Ardooie een groot deel van de bevolking achter de actievoeders staat, is duidelijk. Wij zochten ook een voorstander van het Ventiliusproject op. Hij wil anoniem blijven. “Iedereen is voor groene energie. Daar hoort de energie die op zee gewonnen wordt, bij. Maar die energie moet getransporteerd worden”, aldus de anonieme voorstander.

“En daarvoor is het netwerk nodig om het zo economisch en veilig mogelijk te doen. In mijn onmiddellijke buurt staat al jaren een GSM-mast, geplaatst zonder raadpleging van de buurt. Wij hebben geen last ondanks de waarschuwingen van andere buurbewoners. En wie zegt dat ondergrondse plaatsing niet schadelijk is?”, aldus de voorstander.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier