Nieuwe tentoonstelling Guillaume Bijl in het Zwin Natuur Park

© DM
Redactie KW

Kunstenaar Guillaume Bijl creëert deze zomer een nieuwe, ruimtevullende installatie in de panoramazaal van het Zwin Natuur Park. Hij laat zich hierbij inspireren door de toeristische beeldcultuur aan de Kust die hij verweeft met kunsthistorische referenties en alledaagse situaties.

De Antwerpse kunstenaar Guillaume Bijl (1946) is een referentiefiguur in de kunstwereld. Hij is vooral bekend voor zijn ‘transformatie-installaties’, waarbij hij tentoonstellingsruimtes transformeert in herkenbare alledaagse plekken zoals een autorijschool, een supermarkt, een matrassenwinkel of, onlangs nog een Casino… De interieurs worden met zo’n doorgedreven oog voor detail nagebouwd dat er bij het publiek een gevoel van vervreemding ontstaat en onze consumptiemaatschappij in vraag gesteld wordt.

In de nieuwe ‘Sorry-installatie’ in het Zwin Natuur Park combineert Bijl verschillende elementen, onder andere een vijf meter hoog meeuwenbeeld. Hij plaatst deze in een fictief indoor duinenlandschap.

In de kantlijn voorziet het Zwin Natuur Park een programma met verschillende kunstzinnige activiteiten. Elke woensdagmiddag is een kunstenwandeling met Zwingids, workshops land art en een schattentocht voor kinderen.”

De tentoonstelling loopt van 30 juni tot 15 september 2019. Een bezoek aan de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket tot het Zwin Natuur Park. Meer info: www.zwin.be/guillaume-bijl.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier