Donderdagnamiddag zijn er eerst nog brede opklaringen in het zuiden en oosten van het land. Een storing ligt rond de middag over het westen en trekt langzaam verder over ons land. De bewolking neemt toe en het gaat regenen of er vallen enkele buien. In het zuiden en oosten van het land zou het nog droog kunnen blijven tot de avond. De maxima liggen tussen 15 graden in de Ardennen en aan zee en 19 of lokaal 20 graden in de Kempen.

Donderdagavond trekt de storing verder over ons land en vallen er buien, vooral aan zee is daarbij ook kans op een onweer. Ook in de nacht valt er regen of enkele buien, maar in de tweede helft van de nacht wordt het droger en verschijnen er tijdelijk opklaringen. De minima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Vrijdag neemt de bewolking snel toe en wordt het overwegend wisselend tot zwaarbewolkt. Het is daarbij wisselvallig met geregeld buien die plaatselijk onweerachtig kunnen zijn. Het wordt niet warmer dan 10 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het noorden. De wind waait eerst meestal matig uit het zuidwesten maar neemt in de namiddag toe in kracht.

Aan de kust en in het westen van het land staat er op het einde van de namiddag een krachtige tot zeer krachtige noord-noordwestenwind. Elders staat er dan een matige tot krachtige wind uit westelijke richtingen. De rukwinden kunnen aan zee al oplopen tot 90 km/uur, mogelijk meer.

Vrijdagavond neemt de wind nog verder toe in kracht. Aan zee staat er een noordwesterstorm. Landinwaarts staat er een soms stormachtige noordwesten- tot noordenwind in het noordwesten van het land. Elders waait de wind matig tot krachtig uit het zuidwesten tot westen. De rukwinden kunnen oplopen tot 110 km/uur of meer tijdens de buien aan de kust.

Landinwaarts kunnen er rukwinden voorkomen van 70 tot 90 km/uur, of plaatselijk wat meer. Ook tijdens de nacht blijft het stevig waaien. Het blijft wisselvallig met soms forse buien, plaatselijk met onweer. De minima liggen tussen 5 en 11 graden.

Zaterdagochtend kan er in het noordoosten van het land, waar er opklaringen voorkomen en het rustiger is, mist gevormd worden. Elders is het zwaarbewolkt. In de loop van de dag wordt het overwegend zwaarbewolkt en buiig. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 10 en 17 graden bij een meestal matige tot vrij krachtige noordwester. Aan zee staat er soms zelfs een zeer krachtige wind.

Zondag blijft het zwaarbewolkt en regenachtig. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden bij een matige of aan zee vaak krachtige, noordwestenwind.

(Belga)

Donderdagnamiddag zijn er eerst nog brede opklaringen in het zuiden en oosten van het land. Een storing ligt rond de middag over het westen en trekt langzaam verder over ons land. De bewolking neemt toe en het gaat regenen of er vallen enkele buien. In het zuiden en oosten van het land zou het nog droog kunnen blijven tot de avond. De maxima liggen tussen 15 graden in de Ardennen en aan zee en 19 of lokaal 20 graden in de Kempen. Donderdagavond trekt de storing verder over ons land en vallen er buien, vooral aan zee is daarbij ook kans op een onweer. Ook in de nacht valt er regen of enkele buien, maar in de tweede helft van de nacht wordt het droger en verschijnen er tijdelijk opklaringen. De minima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit het zuiden tot zuidwesten. Vrijdag neemt de bewolking snel toe en wordt het overwegend wisselend tot zwaarbewolkt. Het is daarbij wisselvallig met geregeld buien die plaatselijk onweerachtig kunnen zijn. Het wordt niet warmer dan 10 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het noorden. De wind waait eerst meestal matig uit het zuidwesten maar neemt in de namiddag toe in kracht. Aan de kust en in het westen van het land staat er op het einde van de namiddag een krachtige tot zeer krachtige noord-noordwestenwind. Elders staat er dan een matige tot krachtige wind uit westelijke richtingen. De rukwinden kunnen aan zee al oplopen tot 90 km/uur, mogelijk meer. Vrijdagavond neemt de wind nog verder toe in kracht. Aan zee staat er een noordwesterstorm. Landinwaarts staat er een soms stormachtige noordwesten- tot noordenwind in het noordwesten van het land. Elders waait de wind matig tot krachtig uit het zuidwesten tot westen. De rukwinden kunnen oplopen tot 110 km/uur of meer tijdens de buien aan de kust. Landinwaarts kunnen er rukwinden voorkomen van 70 tot 90 km/uur, of plaatselijk wat meer. Ook tijdens de nacht blijft het stevig waaien. Het blijft wisselvallig met soms forse buien, plaatselijk met onweer. De minima liggen tussen 5 en 11 graden. Zaterdagochtend kan er in het noordoosten van het land, waar er opklaringen voorkomen en het rustiger is, mist gevormd worden. Elders is het zwaarbewolkt. In de loop van de dag wordt het overwegend zwaarbewolkt en buiig. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 10 en 17 graden bij een meestal matige tot vrij krachtige noordwester. Aan zee staat er soms zelfs een zeer krachtige wind. Zondag blijft het zwaarbewolkt en regenachtig. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden bij een matige of aan zee vaak krachtige, noordwestenwind.(Belga)