Omstreeks 02.00 uur maandagmorgen bereikte het water zijn hoogste peil. Het sloeg over het houten wandelpad onder de Langebrug. Door de gunstige windrichting uit het zuidwesten tot westen bereikte het water niet zijn hoogste peil en werd het minder landinwaarts opgestuwd.

Het water stond wel overal zeer hoog maar er deden zich geen problemen voor. Wel werd de brandweer van Nieuwpoort enkele keren opgeroepen voor stormschade. Op een bouwwerf langs de Albert-I Laan kwamen er enkele platen en planken los, ook werd een aannemer opgevorderd om een betonelement af te halen dat dreigde los te komen.

(JT)

Omstreeks 02.00 uur maandagmorgen bereikte het water zijn hoogste peil. Het sloeg over het houten wandelpad onder de Langebrug. Door de gunstige windrichting uit het zuidwesten tot westen bereikte het water niet zijn hoogste peil en werd het minder landinwaarts opgestuwd. Het water stond wel overal zeer hoog maar er deden zich geen problemen voor. Wel werd de brandweer van Nieuwpoort enkele keren opgeroepen voor stormschade. Op een bouwwerf langs de Albert-I Laan kwamen er enkele platen en planken los, ook werd een aannemer opgevorderd om een betonelement af te halen dat dreigde los te komen.(JT)