Geboortebomen in het Hamiltonpark in Ieper werden opnieuw aangeplant

De familie Karl Mathijs en Floor Deroo met hun kinderen Nel (5), Jacob (3) en Toon (1) waren opnieuw van de partij. © EG
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag werd het geboortebosje, dat deze zomer per vergissing gemaaid werd, opnieuw aangeplant. De aanplanting gebeurde door een 20-tal gezinnen na een oproep van de stad. Er werden 500 boompjes en struiken aangeplant.

Op 2 maart 2019 plantten 76 Ieperse gezinnen elk een tiental jonge boompjes en struiken aan in het nieuwe Hamiltonpark, op de plaats van het vroegere Groenpark van de stad. Deze aanplanting kaderde in het project van de ‘geboortebomen’ dat al 20 jaar in nauwe samenwerking met de Ieperse Gezinsbond wordt uitgevoerd. De aanplanting van het nieuwe geboortebosje gebeurde op twee plantzones, aan weerszijden van het evenementenplein binnen het Hamiltonpark.

Spijtige vergissing

Tijdens een maaibeurt deze zomer van het ongeveer 60 are grote grasplein werd helaas gemaaid op het oostelijke deel van de aanplanting. Daarbij werd zowat 20 vierkante meter geboortebos gemaaid. De aanplanting langs de westelijke randzone bleef volledig gespaard, het plantgoed groeide er trouwens voorspoedig op, ondanks de droogte. “Wij willen ons verontschuldigen voor de spijtige vergissing en betreuren het voorval”, zegt Valentijn Despeghel, bevoegd voor Natuur en Landschappen. “De betrokken gezinnen werden aangeschreven, en werden uitgenodigd om aan de heraanplanting deel te nemen. Zo werd het geboortebos in het Hamiltonpark volledig hersteld.” Niemand maakte zich druk om de vergissing en tijdens de nieuwe aanplant ging het er gezellig aan toe.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier