https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wint Pauline een vakantiehuis? Influencer uit Middelkerke straks te zien op VTM

Samen met haar vriendin Melissa gaat Pauline de uitdaging aan.© VTM
Samen met haar vriendin Melissa gaat Pauline de uitdaging aan.© VTM
Bert Vanden Berghe

Vanaf maandag 5 juli strijden vijf koppels in een gloednieuw programma voor een eigen vakantiehuis. Niet alleen moeten ze zelf een chalet verbouwen, maar met survivalopdrachten ook de nodige materialen verdienen. Pauline Grossen neemt deel samen met een vriendin. “We zijn straks de vreemde eend in de bijt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In ‘Vakantiehuis for Life’ staan vijf duo’s voor een stevige uitdaging: ze moeten een pittoreske chalet in de Ardennen restaureren én een groot deel van hun materiaal verdienen met survival-opdrachten in de nabijgelegen natuur. Presentatrice Julie Van den Steen leidt alles alvast in goede banen. Een van de koppels bestaat uit Pauline Grossen en haar vriendin Melissa.

Pauline doet vast een belletje rinkelen bij de meeste Middelkerkenaren, want niet alleen was ze vroeger model, ze was als jonge actrice ook te zien in films als Buitenspel en De Helaasheid der Dingen . Vandaag is de jonge twintiger naar eigen zeggen een content creator en wil ze via haar eigen Instagram-kanaal haar volgers inspireren. Ondertussen volgen al meer dan 100.000 mensen het wel en wee van Pauline. Straks kan heel Vlaanderen dat ook doen, want vanaf maandag vliegt ze erin.

Sjette geven

“Melissa en ik hebben elkaar ooit ontmoet op een event, want zij is fotografe in bijberoep”, aldus Pauline. “Het klikte meteen. Hoewel ze in de Kempen woont, proberen we toch regelmatig af te spreken. Ze is mijn partner in crime als ik een nieuw creatief project wil aanpakken. Toch was het Melissa die de oproep had gezien en het voorstel deed. Ik dacht: waarom niet? Mijn vriend en ik hebben gebouwd en zijn de laatste hand aan het leggen aan een omgebouwde bestelwagen waarmee we straks op roadtrip vertrekken.”

Met onze deelname willen we tonen dat twee vrouwen dat ook kunnen

De opnames, die dit voorjaar een maand in beslag namen, waren naar eigen zeggen pittig. “We moesten regelmatig sjette geven”, lacht Pauline. “Je moet dat materiaal verdienen via survivalopdrachten, en dan sta je er alleen voor. Hoe je het aanpakte, lag volledig in je eigen handen.”

“Mijn sterktes? Ik geloof dat ik probleemoplossend kan denken en snel beslissingen kan nemen. Blijven gaan en niet opgeven, was ons motto. Let’s do it! Maar het was zeker zwaar, ja. Ook al omdat je in zo’n kleine ruimte zit. Maar het was absoluut een superleuke ervaring. Natuurlijk hadden we af en toe ook tegenslagen, maar we hebben ons zot goe geamuseerd. Bovendien was het een hele leuke crew met veel lieve mensen. Ze lieten ons echt ons eigen ding doen en ik ben dan ook zeker dat het toffe feelgoodtelevisie gaat opleveren. Zeker omdat er ook een goeie band was met de andere kandidaten.”

Grenzen verlegd

“Melissa en ik hebben duidelijk onze grenzen verlegd en heel veel bijgeleerd. We zullen misschien de vreemde eend in de bijt zijn, maar met onze deelname willen we tonen dat twee vrouwen dat ook kunnen. Zeker aan meisjes van mijn leeftijd die twijfelen om te bouwen of te verbouwen. Heb geen schrik om het te proberen, ga er gewoon voor. Als je er hard voor werkt, lukt het wel.”

Voor Pauline was het afgelopen anderhalf jaar eveneens een uitdaging, zeker om nieuwe content te maken terwijl de wereld stilviel. “Ik deed mijn best om de community te entertainen. Daarbij toon ik ook aan dat het niet altijd een perfect plaatje is. Ik probeer daar een goede balans in te vinden. Ik schrijf over heel wat zaken, maar hoop om straks weer meer aandacht te hebben voor reizen, want dat doe ik heel graag.”

“Binnenkort vertrekken we voor drie weken op reis, en neem ik ook mijn volgers mee in ons avontuur. Met onze omgebouwde bestelwagen trekken we straks richting Zuid-Tirol, Slovenië en Montenegro. Het is eens iets anders, en ongetwijfeld zal het ook rustiger zijn.”

“Ons vakantiehuis is er nu eentje op wielen, maar een eigen vast stekje is ook altijd handig meegenomen”, knipoogt Pauline.

Vakantiehuis for Life, vanaf maandag 5 juli om 22 uur bij VTM.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.