Opnames derde reeks Chantal van start: “Tevreden dat ze opnieuw neerstrijken in onze stad”

Chantal Vantomme was aanwezig tijdens de eerste draaidag. © KVCL
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

In Lo-Reninge zijn woensdag de opnames gestart voor het derde seizoen van de fictiereeks Chantal. De vorige seizoenen waarvan het tweede dit voorjaar te zien was op VRT 1, waren een grandioos succes met wekelijks meer dan een miljoen kijkers.

De tweede reeks van Chantal, een spin-off van ‘Eigen kweek’ met inspecteur Chantal Vantomme vertolkt door Maaike Cafmeyer in de hoofdrol, werd al in 2022 ingeblikt. Ook voor de derde reeks zullen zowat alle opnames plaatsvinden in Lo-Reninge, Alveringem en Veurne.

Naast Maaike Cafmeyer, kwamen ook Dries Heyneman als sheriff Rik Cloedt en Patricia Kargbo als stagiaire Felke De Bruyne al in actie tijdens de eerste draaidag. Mathias Sercu schreef het scenario voor de derde reeks, Jeroen Dumoulein staat net als bij de twee vorige seizoenen van Chantal in voor de regie. Verschillende inwoners kwamen een kijkje nemen om een glimp op te vangen van de acteurs.

Tevreden

“We zijn als stadsbestuur uiteraard heel tevreden dat Chantal opnieuw neerstrijkt in onze stad”, zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). “Ik verneem van de medewerkers van de dienst Toerisme dat het aantal bezoekers naar aanleiding van de afleveringen van Chantal toegenomen is. Vooral de fietsroute Loveringem wordt heel veel gereden. De opnames in ons administratief centrum vinden plaats in volle zomerperiode. Ook dat zal de toeristen plezieren.”

Wanneer de derde reeks wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

(KVCL)