Mollenvanger Marc Denys voorspelt De Mol 2024 met tien duo’s

Gilles De Coster is opnieuw de presentator van dienst. © Play4
Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Beste vrienden, het molletje is bovengronds gekomen. Het twaalfde seizoen van ons favoriet programma gaf intussen al enkele geheimen prijs, waaronder het land (Sicilië) en de startdatum (zondag 24/03). Maar wat bedoelen ze nu met ‘Dubbelspel’?

De échte fan, de zogezegde molloot (de koosnaam die een fan van het programma zichzelf geeft), probeert elk jaar, na het zien van de teaser, een voorspelling te doen van hoe de start van het nieuwe seizoen eruit zal zien. Jullie mollenvanger verwacht 10 x 2 (het cijfer vormt de rode draad doorheen de hele teasercampagne) onbekende Vlamingen aan de start!

We nemen er nog eens de exacte woorden van Gilles De Coster bij: ”Een nieuw hoofdstuk in de kronieken van het Verraad. Al jaren speelt de Mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Dubbel zo moeilijk. Want niet alleen de Mol speelt dit keer dubbelspel.”

Eerst en vooral: ik hecht geen geloof aan de theorie van twee saboteurs, noch van hulp aan de Mol door ex-kandidaten of -Mollen. En Gilles De Coster is een toppresentator, maar ook in hem schuilt geen handlanger van de Mol. Het woord ‘dubbelspel’ heeft onze fantasie een beetje op hol doen slaan, terwijl de betekenis van al die geheimzinnigheid zomaar voor het grijpen ligt.

Duo’s

Terugdenkend aan alle vorige seizoenen op Play4, was ik aan het uitzoeken wat nu juist de aantrekkingskracht is van dit fantastische programma. De mooie beelden van het land, de slimme montage, de leuke mix van tien onbekende mensen, de talrijke aanwijzingen naar verschillende kandidaten, de speurtocht die ons leidt naar complottheorieën en tunnelvisie zijn allemaal fantastisch. En elk jaar komt halverwege het seizoen dat wonderlijk (rust-)moment: het bezoek van het thuisfront. Volgens mij hebben de makers dit heuglijk moment in het nieuwe seizoen gewoon uitvergroot. Daarom denk ik dat De Mol 2024 met 10 duo’s wordt gespeeld. Aan de start komen de personen die zich hebben inschreven, in het gezelschap van de persoon die door hen als vertrouwenspersoon werd gekozen.

Deze formule biedt tal van voordelen, zowel voor de kijker, de kandidaat als… de Mol. De kandidaat heeft er een klankbord bij, iemand die voor 100 procent te vertrouwen is en die mee helpt speuren naar verdachte zaken. Als kijker krijg je nog meer mensen voorgeschoteld om van te houden en te koesteren. En de Mol kan af en toe iets laten mislukken, alleen of samen met zijn/haar reispartner. Op het eind van elke aflevering verdwijnt er dan onherroepelijk zo’n duo uit het programma (het rode scherm). Denk zeker maar eens over dit idee na als je binnenkort de teaser opnieuw ziet verschijnen op televisie! “Al jaren speelt de Mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Dubbel zo moeilijk. Want niet alleen de Mol speelt dit keer dubbelspel.”

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep