Acid-fans starten crowdfunding op om schadevergoeding van 20.000 euro te betalen

De correctionele rechtbank van Brugge veroordeelde Acid deze ochtend onder andere voor laster en belaging. © BELGA
Philippe Verhaest

Naast een geldboete van 800 euro en drie maanden celstraf met uitstel, moet Acid (24) ook een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro op tafel leggen. Enkele fans van de Blankenbergse Youtuber hebben meerdere crowdfundingacties opgestart om het bedrag bij elkaar te krijgen.

Steun Acid, Acid steunen boete Reuzegom, Acid ondersteunen bij schadevergoeding, Steun ACID… De crowdfundinginitiatieven om Youtuber Acid financieel te ondersteunen na zijn veroordeling, schieten als paddenstoelen uit de grond.

Net na de uitspraak reageerde Nathan Vandergunst terneergeslagen en was ook duidelijk te merken dat de geldboete van 20.000 euro stevig was binnengekomen. Dat bedrag geldt als de voorlopige schadevergoeding die de rechter toekende aan het restaurant van de ouders van een ex-Reuzegommer die in de video van Acid exposed werd.

Alleen was het bewuste lid niet betrokken bij de fatale doop waarbij Sandia Dia het leven liet. Dit bedrag kan ook nog oplopen, aangezien een accountant de totale schade zal becijferen.

Donaties lopen vlot binnen

De kans lijkt echter groot dat Vandergunst de schadevergoeding niet (volledig) uit eigen zak zal moeten betalen. Fans van het internetfenomeen hebben op het platform Steunactie.be een elftal initiatieven in het leven geroepen om het bedrag bij elkaar te harken.

De meeste daarvan zijn al enkele maanden actief, maar sinds de uitspraak lopen de donaties vlot binnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier