Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning”

Oostendenaar Frederick Debusschere mag zich de beste croissantbakker van het land noemen. Hier zie je hem omringd door MNM–presentator Kawtar Ehlalouch, jurylid Roger van Damme, MNM-dj Robin Keyaert en jurylid Regula Ysewijn. © MNM
Philippe Verhaest

De titel van beste croissantbakker van West-Vlaanderen hadden ze al beet, nu heeft Bakkerij Debusschere uit Oostende volgens radiozender MNM ook de lekkerste van heel België in de toonbank pronken.

MNM wil de bakkers en hun ambacht in de bloemetjes zetten en ging daarom voor het tweede jaar op rij op zoek naar de lekkerste croissant van het land. Vorige keer bleek de wedstrijd alvast een groot succes, met veel inzendingen van onze luisteraars. Na een strenge provinciale selectie was het vrijdag tijd voor de grote finale in de ochtendshow bij Kawtar&Keyaert.

De professionele juryleden Regula Ysewijn van Bake Off Vlaanderen en chef-kok Roger van Damme proefden en beoordeelde de croissants op een uiterst professionele manier. Ze letten daarbij op hoe die gebakken is, uitzicht en smaak.

Loftrompet

De West-Vlaamse primus Frederick Debusschere nam het op tegen collega’s uit de vier andere Vlaamse provincies en kwam als allerbeste uit de bus. De jury haalde dan ook terecht de loftrompet boven. “Dit is een fantastisch mooie zoete croissant, goed gerezen en gebakken. En erg krokant aan de buitenkant. Absolute top.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dolgelukkig

Bakker Frederick is in de wolken met de titel. “”Zoals ik mijn croissants elke dag bak voor mijn klanten, zo heb ik ze gemaakt voor de jury. Ik ben heel gelukkig dat ze zo geapprecieerd worden. Bedankt voor deze fantastische erkenning.”

De juryleden vestigden nog eens extra de aandacht op de bakkersstiel. “De job van bakker wordt onderschat, het is echt niet evident dat al die bakkerijen elke ochtend vol liggen met al dat lekkers. Het valt trouwens op dat heel veel bakkers een echt lekkere croissant aanbieden. Dat is in veel landen niet zo.”

De juryleden aan het werk.
De juryleden aan het werk. © MNM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier