Het West-Vlaamse dialect was zonneklaar de voertaal op het festivalterrein. Het evenement spreekt de mensen uit de regio duidelijk aan. De massale aanwezigheid van fietsen op de daartoe voorziene parking bevestigde dat: velen kwamen uit de buurt. Torhout is blij dat er weer een grote muziekhappening in de eigen stad plaatsheeft en de bewoners belonen de inspanningen van de organisatoren met hun aanwezigheid.

Tegen de avond zo goed als uitverkocht

Die organisatoren - de koppels Frederick Muys en Emma Couvreur enerzijds en Frederik Desmet en Kelly Vanhaerens anderzijds - glunderen. Tegen de avond was het festival zo goed als uitverkocht. Dat betekent een nieuw record van 7.500 aanwezigen. Die kregen perfect weer over zich heen: niet te warm, niet te koud en bovenal droog met nu en dan een klad zon.

Dat lang niet iedereen voor de muziek kwam, maar op de eerste plaats voor de beleving, viel op. Bij momenten was er bijna net zoveel volk te zien aan de eet- en drinkstandjes op het deel van de wei waar er verpoosd kon worden, dan aan het hoofdpodium. Al liep het stuk wei bij de main stage naar middernacht toe helemaal vol. Niet onlogisch, aangezien de grotere namen dan draaiden. In de tenten met telkens een verschillend muziekgenre steeg de ambiance ten top. Vooral de rocktent barstte uit haar voegen.

Opvallend veel festivalgangers uit Torhout en directe omgeving voor Land of Love. Het West-Vlaams was de voertaal. © JS

Nu beter niet te snel willen groeien

Opvallend: het festival heeft aan maturiteit gewonnen. Geen ietwat oubollig kasteeldecor dit jaar omheen het hoofdpodium, maar een eigentijdse, gestileerde constructie met centraal twee grote ledschermen in de vorm van een kubus, verwijzend naar het thema van het evenement: Pandora's Box. En uiteraard met projecties en een licht- en vuurshow die kon tellen. Nog twee pluspunten: gratis toiletten en de terugkeer van de betaalbonnetjes in plaats van het vorig jaar in gebreke blijvende cashloze betaalsysteem. De in totaal ongeveer 30 patrouillerende manschappen van de politiezone Kouter, aangevuld met enkele agenten te paard, hadden weinig om handen. Alles verliep rustig.

Voor de vier organisatoren, die zich verenigd hebben in de vzw Festivents, is the sky the limit, maar ze doen er goed aan niet té snel te willen groeien. Na drie mooie edities met een publieke opkomst in stijgende lijn is het de beste en veiligste optie om de eerstvolgende jaren op de eerste plaats het huidige succes te bestendigen. Land of Love zoals het nu bestaat, is een gezellig, relatief kleinschalig festival en zo voelt het prima aan. Verwachten om er een tweede Tomorrowland van te maken, is de realiteitszin ver voorbij.

Het West-Vlaamse dialect was zonneklaar de voertaal op het festivalterrein. Het evenement spreekt de mensen uit de regio duidelijk aan. De massale aanwezigheid van fietsen op de daartoe voorziene parking bevestigde dat: velen kwamen uit de buurt. Torhout is blij dat er weer een grote muziekhappening in de eigen stad plaatsheeft en de bewoners belonen de inspanningen van de organisatoren met hun aanwezigheid.Die organisatoren - de koppels Frederick Muys en Emma Couvreur enerzijds en Frederik Desmet en Kelly Vanhaerens anderzijds - glunderen. Tegen de avond was het festival zo goed als uitverkocht. Dat betekent een nieuw record van 7.500 aanwezigen. Die kregen perfect weer over zich heen: niet te warm, niet te koud en bovenal droog met nu en dan een klad zon.Dat lang niet iedereen voor de muziek kwam, maar op de eerste plaats voor de beleving, viel op. Bij momenten was er bijna net zoveel volk te zien aan de eet- en drinkstandjes op het deel van de wei waar er verpoosd kon worden, dan aan het hoofdpodium. Al liep het stuk wei bij de main stage naar middernacht toe helemaal vol. Niet onlogisch, aangezien de grotere namen dan draaiden. In de tenten met telkens een verschillend muziekgenre steeg de ambiance ten top. Vooral de rocktent barstte uit haar voegen.Opvallend: het festival heeft aan maturiteit gewonnen. Geen ietwat oubollig kasteeldecor dit jaar omheen het hoofdpodium, maar een eigentijdse, gestileerde constructie met centraal twee grote ledschermen in de vorm van een kubus, verwijzend naar het thema van het evenement: Pandora's Box. En uiteraard met projecties en een licht- en vuurshow die kon tellen. Nog twee pluspunten: gratis toiletten en de terugkeer van de betaalbonnetjes in plaats van het vorig jaar in gebreke blijvende cashloze betaalsysteem. De in totaal ongeveer 30 patrouillerende manschappen van de politiezone Kouter, aangevuld met enkele agenten te paard, hadden weinig om handen. Alles verliep rustig.Voor de vier organisatoren, die zich verenigd hebben in de vzw Festivents, is the sky the limit, maar ze doen er goed aan niet té snel te willen groeien. Na drie mooie edities met een publieke opkomst in stijgende lijn is het de beste en veiligste optie om de eerstvolgende jaren op de eerste plaats het huidige succes te bestendigen. Land of Love zoals het nu bestaat, is een gezellig, relatief kleinschalig festival en zo voelt het prima aan. Verwachten om er een tweede Tomorrowland van te maken, is de realiteitszin ver voorbij.