De vorige jaren serveerde het stadsbestuur een lichtspektakel tijdens het kerstkoopweekend, maar dat is verleden tijd. Dit keer wordt het dankzij de koorddanser iets totaal anders. Zijn adembenemende oversteek is driemaal gratis te zien: op zondag om 14.30 uur, om 16.15 uur en om 17.45 uur. De Sint-Pieterskerk was de vorige jaren tijdens de zomerse Batjes ook al de startplaats van een ander hoog avontuur: een death ride vanuit de toren.

Warmste Kerstmarkt met 22 standen

Er valt komend weekend - zaterdag 14 en zondag 15 december - uiteraard nog heel wat meer te beleven in de Torhoutse stadskern. De vroegere sociale kerstmarkt wordt omgedoopt tot de Warmste Kerstmarkt. Op zondag tussen 14 en 18 uur zullen op en om de Markt 22 standen opgesteld staan van verenigingen en organisaties die zich inzetten voor een goed doel en hetzij iets lekkers serveren, hetzij iets leuks verkopen. Dat gebeurt in samenwerking met de derdewereldraad Trosso. Kinderen die een ingekleurde kerstengel in de Trosso-boom hangen, worden beloond met een fairtrade cadeautje.

Dansschool Inner Motion is eveneens van de partij met op zondag om 15 uur een optreden op het podium nabij het oud-stadhuis. Vervolgens, om 17 uur, brengt de plaatselijke band Planeet 9 een concert met Nederlandstalige rock.

Welkom in het Huis van de Kerstman

Nog op zondag kun je van 14 tot 18 uur even de Sint-Pieterskerk binnenlopen voor een bezoekje aan de kerstnamiddag die daar georganiseerd wordt. Er zijn standen van Welzijnsschakel De Klapdeur en Bond zonder Naam, uitleg over de Pluspunt Kernwerking, een kerstvertelling, een levensgrote kerststal en om 15 uur een optreden door het koor Smile, bestaande uit mensen met een beperking.

Het hele weekend gooien de winkeliers hun deuren open en kan iedereen kerstkoopjes doen. Ook organiseren tearoom 't Pomphuys en café De Bruine Kroeg in en om de Hoedemakersstraat zowel op zaterdag als op zondag een eigen gezellige kerstmarkt met kraampjes, lekkers, kunst, oude ambachten, op zondagavond een vuurspektakel en beide dagen het Huis van de Kerstman in het nabije Kasteel Ravenhof. Daar zijn de kinderen gratis met hun familie bij de Kerstman welkom en krijgen ze een goodiebag cadeau. Er heeft een kerstvertelling plaats en er worden kerstliederen gezongen. Wie een ingekleurde, vooraf verspreide tekening afgeeft, maakt kans op een mooie prijs.

De vorige jaren serveerde het stadsbestuur een lichtspektakel tijdens het kerstkoopweekend, maar dat is verleden tijd. Dit keer wordt het dankzij de koorddanser iets totaal anders. Zijn adembenemende oversteek is driemaal gratis te zien: op zondag om 14.30 uur, om 16.15 uur en om 17.45 uur. De Sint-Pieterskerk was de vorige jaren tijdens de zomerse Batjes ook al de startplaats van een ander hoog avontuur: een death ride vanuit de toren.Er valt komend weekend - zaterdag 14 en zondag 15 december - uiteraard nog heel wat meer te beleven in de Torhoutse stadskern. De vroegere sociale kerstmarkt wordt omgedoopt tot de Warmste Kerstmarkt. Op zondag tussen 14 en 18 uur zullen op en om de Markt 22 standen opgesteld staan van verenigingen en organisaties die zich inzetten voor een goed doel en hetzij iets lekkers serveren, hetzij iets leuks verkopen. Dat gebeurt in samenwerking met de derdewereldraad Trosso. Kinderen die een ingekleurde kerstengel in de Trosso-boom hangen, worden beloond met een fairtrade cadeautje.Dansschool Inner Motion is eveneens van de partij met op zondag om 15 uur een optreden op het podium nabij het oud-stadhuis. Vervolgens, om 17 uur, brengt de plaatselijke band Planeet 9 een concert met Nederlandstalige rock.Nog op zondag kun je van 14 tot 18 uur even de Sint-Pieterskerk binnenlopen voor een bezoekje aan de kerstnamiddag die daar georganiseerd wordt. Er zijn standen van Welzijnsschakel De Klapdeur en Bond zonder Naam, uitleg over de Pluspunt Kernwerking, een kerstvertelling, een levensgrote kerststal en om 15 uur een optreden door het koor Smile, bestaande uit mensen met een beperking.Het hele weekend gooien de winkeliers hun deuren open en kan iedereen kerstkoopjes doen. Ook organiseren tearoom 't Pomphuys en café De Bruine Kroeg in en om de Hoedemakersstraat zowel op zaterdag als op zondag een eigen gezellige kerstmarkt met kraampjes, lekkers, kunst, oude ambachten, op zondagavond een vuurspektakel en beide dagen het Huis van de Kerstman in het nabije Kasteel Ravenhof. Daar zijn de kinderen gratis met hun familie bij de Kerstman welkom en krijgen ze een goodiebag cadeau. Er heeft een kerstvertelling plaats en er worden kerstliederen gezongen. Wie een ingekleurde, vooraf verspreide tekening afgeeft, maakt kans op een mooie prijs.