Grootste West-Vlaamse retailpark B-park geopend in Brugge

In Brugge is B-Park dinsdagavond officieel geopend
Redactie KW

Met een licht- en klankshow is dinsdagavond in Sint-Pieters bij Brugge het retailpark B-park geopend. Het park is met 45.000 vierkante meter winkelruimte het grootste van West-Vlaanderen. Het park is een realisatie van Codic, maar is intussen voor 90 miljoen euro verkocht aan AXA.

Eén van de winkels in het park is de door de vakbonden geviseerde hypermarkt van Carrefour. De vakbonden plannen er woensdagochtend een actie omdat Carrefour in de winkel volgens hen niet het juiste paritair comité toepast.

B-park telt 16 winkels. De hypermarkt van Carrefour neemt 14.000 vierkante meter in beslag. De vestiging van Decathlon is 4.000 vierkante meter groot. Krefel en Dreamland nemen elk 3.000 vierkante meter in. Het gaat telkens om de grootste vestiging van de ketens in Vlaanderen. Andere bedrijven op B-park zijn onder meer Lunch Garden, Auto 5, Baby 2000 en Leenbakker. Bij B-park hoort een parking voor 2.000 voertuigen.

De gedelegeerd bestuurder van Codic wees op het moeizame proces om tot de realisatie van het retailpark te komen. De procedure, inclusief wijziging van het gewestplan, nam 16 jaar in beslag. Veel dank ging uit naar Jean Vandenbilcke, oud-schepen van ruimtelijke ordening in Brugge. Hij zag het retailpark als een nieuwe poort op het Brugse stedelijk gebied.

Het Brugse stadsbestuur legde in de vergunning voor het complex vast dat er enkel volumineuze goederen mogen worden verkocht, geen kleding of schoenen en geen voeding. De enige uitzondering op deze regel is Carrefour. Ook horeca is, met uitzondering van Lunch Garden, uitgesloten.

Op het dak van het nieuwe winkelcomplex staan zonnepanelen die 30 procent van de energiebehoefte kunnen invullen.
De Lijn voert vanaf woensdag 22 oktober een nieuwe buslijn in om het nieuwe winkelpark te ontsluiten. De weginrichting richting expresweg N31 Brugge-Zeebrugge is de voorbije maanden aan de behoeften van B-park aangepast. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier