Een week geleden werd Johan als plaatselijke CD&V-voorzitter opgevolgd door Hilde Stockman. Gezien zijn penibele gezondheidstoestand had hij zich geen kandidaat voor die functie meer gesteld. Hij heeft de partij meer dan twaalf jaar geleid.

Zoon van senator en burgemeester Roger Windels

Johan Windels woonde met zijn vrouw Nicole Rogiers (bijna 74) in de Karel de Ghelderelaan in Torhout, waar hij jarenlang zijn praktijk als advocaat heeft gehad. Hij laat een dochter Patricia (39) na.

In 2015 verhuisde hij zijn advocatenkantoor samen met zijn jonge vennoot Elke Casier naar het Bedrijvencentrum 3Koningen in de Oude Gentweg. Hij was sinds september 1972 aan de Brugse balie actief en bleef gedreven de belangen van zijn cliënten verdedigen. Zijn specialiteit was het bouw- en het strafrecht.

Johan was de zoon van Roger Windels en Maria Rammant. Zijn vader is op 13 november 1996 overleden, zijn moeder op 6 september 2015. Roger Windels is voor de toenmalige CVP (nu CD&V) van 1977 tot eind 1987 senator geweest en was van begin 1983 tot en met april 1991 burgemeester van Torhout. Hij genoot ook bekendheid als oprichter van de Vormingsinstituten (nu Syntra West).

Johan kreeg de politieke microbe van thuis mee. In 1973 werd hij lid van de Torhoutse CVP en in maart 2007 voorzitter van de CD&V-afdeling, een taak die hij tot dit jaar bleef opnemen. Hij vond het erg belangrijk dat de partij een hechte groep vormde en zette zich hard voor die samenhang in.

Voorzitter en supporter van volleybalclub Torhout

Jarenlang is Johan voorzitter en supporter nummer één van de vroegere Torhoutse ereklasseclub in het volleybal geweest. Als hij zijn ploeg aanmoedigde, deed hij dat met een tomeloos enthousiasme. Na zijn collegetijd aan het Sint-Jozefsinstituut in Torhout was Johan destijds met zijn ouders naar Brugge verhuisd, maar als jonge advocaat - afgestudeerd als licentiaat in de rechten aan de Leuvense universiteit - keerde hij naar Torhout terug en ging zich in 1974 in de Karel de Ghelderelaan vestigen. Vier jaar later werd hij voorzitter van de volleybalclub, die roemrijke jaren beleefde. Na ongeveer twintig jaar voorzitterschap werd hij erevoorzitter.

Johan had het hart op de juiste plaats. Zo behoorde hij samen met zijn vrouw Nicole tot de werkgroep die verbroedert met het Russisch-orthodoxe koor Blagovest, dat in 1988 in de Letse hoofdstad Riga werd opgericht. De verbroedering met Vlaanderen startte in 1994.

En toen in 2016 de Jumbo Run van het Dominiek Savio Instituut in de Karel de Ghelderelaan passeerde, verwelkomde hij de lange motorsliert samen met een aantal buren.

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 6 juli om 10.30 uur in de Torhoutse Sint-Pieterskerk.

Een week geleden werd Johan als plaatselijke CD&V-voorzitter opgevolgd door Hilde Stockman. Gezien zijn penibele gezondheidstoestand had hij zich geen kandidaat voor die functie meer gesteld. Hij heeft de partij meer dan twaalf jaar geleid.Johan Windels woonde met zijn vrouw Nicole Rogiers (bijna 74) in de Karel de Ghelderelaan in Torhout, waar hij jarenlang zijn praktijk als advocaat heeft gehad. Hij laat een dochter Patricia (39) na.In 2015 verhuisde hij zijn advocatenkantoor samen met zijn jonge vennoot Elke Casier naar het Bedrijvencentrum 3Koningen in de Oude Gentweg. Hij was sinds september 1972 aan de Brugse balie actief en bleef gedreven de belangen van zijn cliënten verdedigen. Zijn specialiteit was het bouw- en het strafrecht.Johan was de zoon van Roger Windels en Maria Rammant. Zijn vader is op 13 november 1996 overleden, zijn moeder op 6 september 2015. Roger Windels is voor de toenmalige CVP (nu CD&V) van 1977 tot eind 1987 senator geweest en was van begin 1983 tot en met april 1991 burgemeester van Torhout. Hij genoot ook bekendheid als oprichter van de Vormingsinstituten (nu Syntra West).Johan kreeg de politieke microbe van thuis mee. In 1973 werd hij lid van de Torhoutse CVP en in maart 2007 voorzitter van de CD&V-afdeling, een taak die hij tot dit jaar bleef opnemen. Hij vond het erg belangrijk dat de partij een hechte groep vormde en zette zich hard voor die samenhang in.Jarenlang is Johan voorzitter en supporter nummer één van de vroegere Torhoutse ereklasseclub in het volleybal geweest. Als hij zijn ploeg aanmoedigde, deed hij dat met een tomeloos enthousiasme. Na zijn collegetijd aan het Sint-Jozefsinstituut in Torhout was Johan destijds met zijn ouders naar Brugge verhuisd, maar als jonge advocaat - afgestudeerd als licentiaat in de rechten aan de Leuvense universiteit - keerde hij naar Torhout terug en ging zich in 1974 in de Karel de Ghelderelaan vestigen. Vier jaar later werd hij voorzitter van de volleybalclub, die roemrijke jaren beleefde. Na ongeveer twintig jaar voorzitterschap werd hij erevoorzitter.Johan had het hart op de juiste plaats. Zo behoorde hij samen met zijn vrouw Nicole tot de werkgroep die verbroedert met het Russisch-orthodoxe koor Blagovest, dat in 1988 in de Letse hoofdstad Riga werd opgericht. De verbroedering met Vlaanderen startte in 1994.En toen in 2016 de Jumbo Run van het Dominiek Savio Instituut in de Karel de Ghelderelaan passeerde, verwelkomde hij de lange motorsliert samen met een aantal buren.De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 6 juli om 10.30 uur in de Torhoutse Sint-Pieterskerk.