Woordfront Tielt zoekt nog deelnemers

Redactie KW

De provincie en het stadsbestuur van Tielt zijn nog op zoek naar deelnemers voor het Woordfront op zaterdag 18 april.

Na het geslaagde Lichtfront in oktober vorig jaar vormt Woordfront op zaterdag 18 april in Tielt de opener van de tweede editie van GoneWest, het cultureel programma dat 100 jaar Groote Oorlog herdenkt.

In Tielt besliste de Duitse bezetter in 1915 om chemische middelen in te zetten. Met het Woordfront wil GoneWest symbolisch de 1.150 dodelijke slachtoffers van de eerste gasaanvallen herdenken.

Men hoopte op 4.600 deelnemers, maar dat aantal wordt niet gehaald. “De 1.150 slachtoffers zullen door minstens 1.150 deelnemers worden herdacht”, zegt Myriam Vanlerberghe, gedeputeerde voor cultuur.

Inschrijven kan nog op zaterdag 18 april tussen 16 en 18 uur. “Deelnemen is heel eenvoudig : je hoeft niks voor te bereiden, enkel een 500-tal meter mee te stappen en zinnen herhalen om deel uit te maken van dit unieke en krachtige herdenkingsmoment.”

Vanuit vier straten van Tielt zullen de deelnemers naar elkaar toe stappen en een tekst scanderen volgens een bepaald ritme en op specifieke muziek. Elke groep acteert een emotie : woede, angst, verdriet en hoop.

“De gescandeerde woorden en de vier groepen monden uit op de grote markt van Tielt in een woord-apotheose.” Het Woordfront zal in totaal één uur duren : van 19 tot 20 uur. De tekst wordt geschreven door Saskia Decoster, de muziek werd geschreven door Inne Eysermans, de frontvrouw van Amatorski.

Meer info : www.gonewest.be/woordfront.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier