Geen stormloop naar de kust verwacht tijdens krokusvakantie

Redactie KW

Er is geen stormloop naar de kust tijdens de krokusvakantie. In zowel De Panne als De Haan blijft de vraag naar logies beperkt, in Blankenberge zijn de hotels tijdens het eerste weekend wel goed gevuld. “Vermoedelijk zitten de weersomstandigheden wat tegen”, zegt Chris Germonpré van Toerisme De Haan. “Het is iets te koud voor de kust. Daarnaast is er ditmaal extra concurrentie van de sneeuw in de bergen en in de Ardennen.”

“De hotelbezetting tijdens het eerste weekend van de vakantie is nog redelijk”, vertelt Chris Germonpré. “Maar na het weekend daalt de bezetting. We merken dat er vooral interesse is van Duitsers die de carnavalsgekte willen ontvluchten. Naar de appartementen is er ook vraag, maar ook die zitten niet vol.”

In De Panne is de vraag naar overnachtingen gering. “We hopen op veel dagtoeristen”, luidt het. “We hebben immers nog niet veel vragen over verblijfsmogelijkheden ontvangen”, aldus Toerisme De Panne.

In Blankenberge zijn wel een aantal hotels volzet, maar er zijn zeker nog kamers vrij, vertelt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge. “We zijn tevreden want de sneeuw en de lage temperatuur lijkt het volk niet weg te houden van onze activiteiten. We vieren dit weekend zowel carnaval als valentijn. Wie boekt, komt wellicht vooral voor de sfeer. Voor echt strandplezier is het voorlopig te koud.” Volgens Linda De Mey zakken tijdens de krokusvakantie traditioneel ook veel eigenaars van vakantieverblijven af naar de kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier