"De plaatselijke volleybalploegen zijn vragende partij voor het beoefenen van beachvolleybal", aldus raadslid Sap. "Beachvolleybal is een olympische sport en Torhout is een volleybalgemeente bij uitstek. Hun vraag is dan ook terecht. Mijns inziens zijn de nog amper gebruikte tennisvelden op het stedelijke sportstadion de ideale locatie daarvoor. Er is ruimte voor twee beachvolleybalvelden. En de bestaande omheining kan gewoon blijven bestaan."

Tennisvelden worden wél intensief gebruikt

Schepen van Sport Rita Dewulf (CD&V) antwoordde dat de genoemde tennisvelden wel degelijk intensief gebruikt worden. "Ze verkeren weliswaar niet meer in optimale staat en zijn aan vernieuwing toe, maar ze vervangen door beachvolleybalvelden is geen optie. Dat zou druk zetten op de tennisopleidingen die er plaatshebben."

De schepen zei dat ze de vraag inzake beachvolleybal recent had ontvangen vanwege volleybalclub Rembert Torhout Heren. Ze verwees naar de aanwezigheid van beachvolleybalaccommodatie op de privémarkt, met name achter het sportcentrum The Move in de Vredelaan. "De uitbaters verhuren hun beachvolleybalveld aan wie het wenst. Onze sportdienst heeft contact opgenomen om te informeren of de volleybalclubs daar eventueel terechtkunnen. De zaakvoerders van The Move staan ervoor open en hebben een gunsttarief uitgewerkt voor jeugdtrainingen. Rembert was aangenaam verrast over het tarief, maar vindt één veld onvoldoende. Bijkomende ruimte zoeken voor minstens twee terreinen wordt een serieuze uitdaging, waarmee we in de meerjarenplanning rekening kunnen houden."

"De plaatselijke volleybalploegen zijn vragende partij voor het beoefenen van beachvolleybal", aldus raadslid Sap. "Beachvolleybal is een olympische sport en Torhout is een volleybalgemeente bij uitstek. Hun vraag is dan ook terecht. Mijns inziens zijn de nog amper gebruikte tennisvelden op het stedelijke sportstadion de ideale locatie daarvoor. Er is ruimte voor twee beachvolleybalvelden. En de bestaande omheining kan gewoon blijven bestaan."Schepen van Sport Rita Dewulf (CD&V) antwoordde dat de genoemde tennisvelden wel degelijk intensief gebruikt worden. "Ze verkeren weliswaar niet meer in optimale staat en zijn aan vernieuwing toe, maar ze vervangen door beachvolleybalvelden is geen optie. Dat zou druk zetten op de tennisopleidingen die er plaatshebben."De schepen zei dat ze de vraag inzake beachvolleybal recent had ontvangen vanwege volleybalclub Rembert Torhout Heren. Ze verwees naar de aanwezigheid van beachvolleybalaccommodatie op de privémarkt, met name achter het sportcentrum The Move in de Vredelaan. "De uitbaters verhuren hun beachvolleybalveld aan wie het wenst. Onze sportdienst heeft contact opgenomen om te informeren of de volleybalclubs daar eventueel terechtkunnen. De zaakvoerders van The Move staan ervoor open en hebben een gunsttarief uitgewerkt voor jeugdtrainingen. Rembert was aangenaam verrast over het tarief, maar vindt één veld onvoldoende. Bijkomende ruimte zoeken voor minstens twee terreinen wordt een serieuze uitdaging, waarmee we in de meerjarenplanning rekening kunnen houden."