Film van Gilles Coulier en Angelo Tijssens genomineerd voor Filmfestival Cannes

Redactie KW

‘IJsland’, de kortfilm van Gilles Coulier uit Varsenare en Angelo Tijssens uit Blankenberge, is geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. Het was Felix Van Groeningen, de regisseur van onder andere ‘De Helaasheid der Dingen’, die de film van het Brugse duo instuurde.

Met hun film IJsland zijn Gilles en Angelo genomineerd voor het Filmfestival van Cannes. Hun film is een van de 13 geselecteerde films in de categorie The Selection Cinéfondation, waarvoor zich maar liefst 1.600 filmmakers inschreven. „Die selectie maakt deel uit van het officiële festival”, zegt Gilles. „We horen dus niet bij al die rommel in de marge”, lacht Angelo.

Rode Loper

Angelo en Gilles schreven samen het scenario. Daarnaast was Gilles regisseur van de film en speelde Angelo een rol in de film. Die kortfilm diende als eindwerk voor het derde jaar van Gilles. „Voor mij was die film eigenlijk totaal nutteloos”, lacht Angelo. Op 21 mei zullen Gilles en Angelo weten of hun kortfilm in de smaak valt bij het Zuid-Franse publiek. „We moeten ook paraderen op de rode loper”, zegt Gilles. „ Wat we ervan verwachten ? Dat we winnen natuurlijk ! (lacht) Neen, ik verwacht vooral veel feestjes en gezuip.”

Prijsbeest

Het is niet de eerste keer dat IJsland, de film in kwestie, in de prijzen valt. De kortfilm won ook al de wildcard van het Vlaamse Audiovisueel Fonds in Leuven. „We waren ook voor het officiële parcours geselecteerd, maar in Leuven is het zo dat je niks meer kunt winnen als je de wildcard wint”, zegt Gilles. „Anders hadden we nu misschien voor tienduizend euro licht. (lacht) Nu hebben we toch maar mooi 60.000 euro gewonnen om een nieuwe film te maken.”

(TV)

Uitgebreid interview in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 14 mei 2010

>> Het duo is niet de enige West-Vlaamse toets in Cannes, ook Gust Van den Berghe uit Beernem trekt naar het festival met de film ‘Little Baby Jesus of Flandr’, gebaseerd op het toneelstuk ‘En waar de sterre bleef stille staan’ van Felix Timmermans. Hij komt in aanmerking voor de Camera d’Or, de prijs voor de beste debuutfilm.

Lees er meer over in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 14 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier