Denise Standaert en Jerome Colpaert uit Zulte vieren diamant: “Jarenlang met ijskar op weg”

Denise, Jerome en de familie werden uitgenodigd in het gemeentehuis. © MVW
Redactie KW

Denise Standaert (85) en Jerome Colpaert (82) werden als diamanten huwelijksjubilarissen in het gemeentehuis ontvangen en gehuldigd door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen.

De huwelijksdag, meer dan 60 jaar geleden, is niet vergeten. Er was het ‘trouwfeest’ in café Ceulemans in Zulte. Uit het huwelijk werden drie kinderen geboren: Freddy, Francky en Jenny. Er zijn vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Terwijl Denise veel zorg besteedde aan de opvoeding van de kinderen, was Jerome gedurende 43 jaar tewerkgesteld bij Lys Yarns in Zulte. Eerst als magazijnier, daarna als meestergast in de onderhoudsploeg. Dat zijn herinneringen die blijven.

Jerome had anderzijds een bij-job die hem in de regio zeer bekend maakte. “Ik was jaren met de ijskar op weg”, zegt hij. “Veel klanten waren tevreden toen ik hen een lekker ijsje kon aanbieden. Ik speelde ook met de vinken.” Het diamanten koppel voelt zich al jaren goed thuis in Zulte. Denise en Jerome kijken veel naar televisie. Eigenlijk zijn zij ‘op tv’ ook supporter van SV Zulte Waregem. (RMN)