Winterbar Eisbear keert niet terug naar Waregem

Eisbear komt niet meer terug in Waregem.
Redactie KW

Volgende winter zal winterbar Eisbar niet meer prijken op de Waregemse Markt. Volgens het schepencollege wogen de pro’s niet op tegen de contra’s, zo bleek dinsdagavond in de gemeenteraad. Eisbear was van 22 november tot en met 1 februari geopend.

Afgelopen eindejaarsperiode bundelde de stad alle activiteiten onder de naam Waregem Wintert, zo ook de bijna 400 vierkante meter grote Eisbear. Tijdens de weekends stonden de initiatiefnemers van Eisbear in voor de uitbating, van zondag tot woensdag kregen verenigingen de kans om drankjes te verkopen in de winterbar. Omdat er hier en daar kritiek weerklonk op Eisbear, hield het schepencollege eraan om half januari een tussentijdse evaluatie te houden. Op basis daarvan zou dan beslist worden over een eventuele verlenging.

Op de gemeenteraad van dinsdag polste gemeenteraadslid Maxim Laporte (N-VA/Open VLD) naar dat evaluatiemoment. Schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V) verklaarde dat de pro’s het niet haalden op de contra’s en het dus niet opportuun leek om de vergunning van Eisbar met een maand te verlengen. “Het is een genuanceerd verhaal, dat ons deed nadenken over een nieuw concept voor volgende winter. Er komt eind 2020 dus geen nieuwe samenwerking met Eisbear”, stelde hij.

Totaalconcept

Over een slechte evaluatie van de pop-upbar wil het schepencollege echter niet spreken. “De bar was absoluut geen slecht gegeven, maar het kon wel beter. Met de werken aan Het Pand in het vooruitzicht lijkt het ons ook niet wijs om de volledige parking achter de kerk opnieuw vol te zetten”, zegt Pietro Iacopucci. “Tijdens de vorige gemeenteraad kwam ook al de opmerking dat de winteractiviteiten aan de Expo te veel afgezonderd zijn, maar dat probleem lijkt quasi onmogelijk te verhelpen. De kerstsfeer in het centrum verbinden met de Expo is echt niet evident.”

Wel zal het stadsbestuur nadenken over een nieuw totaalconcept. “Terugkeren naar de chalets zoals vroeger? Dat is een optie. We weten dat de ijspiste en de activiteiten van de verenigingen belangrijke concepten binnen de Waregemse winterbeleving zijn. Maar over dat geheel zullen we de komende maanden samenzitten met de handelaars en de andere fracties van de gemeenteraad”, besloot de schepen van Feestelijkheden. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier