West-Vlamingen pakken uit met cannabisbier: “Dit is perfect legaal”

© GF
Philippe Verhaest

Het allereerste bier wereldwijd met cannabis als ingrediënt komt uit onze contreien. Een Roeselaars koppel lanceerde de Cannahopper en kan de vraag amper bijhouden.

Sinds een goed jaar zit cannabidiol of CBD ook in ons land erg in de lift. De niet-psychoactieve cannabinoïde, die voorkomt in cannabis, wordt in gespecialiseerde shops aangeboden en zou een geneeskrachtige werking hebben.

Nu komt een Roeselaars koppel, dat liever anoniem blijft, met het allereerste cannabisbier ter wereld op de proppen: de Cannahopper. “Daarmee spelen we in op de huidige trends, maar we wilden ook een kwaliteitsvol product aanbieden. België is het land van de topbieren, wij combineren het beste van twee werelden.”

Het bier wordt gebrouwen bij Préaris in Oedelem en is goudkleurig speciaalbier van hoge gisting met een volle smaak, volgens de brouwers. “Hennep en hop zijn familie van elkaar en vullen elkaar perfect aan. Het fruitige en licht kruidige henneparoma combineert perfect met de hopvariëteiten die we selecteerden.”

Perfect legaal

Het eerste brouwsel was al sinds maart klaar, maar pas nu kan de Cannahopper definitief op de wereld losgelaten worden. “Het was immers niet eenvoudig om ons product bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) goedgekeurd te krijgen. Maar ondertussen loopt het verhaal als een trein en we kunnen de vraag amper bijhouden. Er lopen bestellingen binnen van Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland… Nu willen we ook ons eigen land veroveren.”

West-Vlamingen pakken uit met cannabisbier:
© GF

Schrik voor een negatieve connotatie hebben de bedenkers niet. “De Cannahopper bevat immers geen enkel spoor van THC, de psychoactieve stof in cannabis. Het is dus ook perfect legaal. Ons bier is zelfs erg rustgevend.”

De Cannahopper bevat 6 procent alcoholvolume en is ondertussen bij heel wat drankenhandelaars te verkrijgen. Meer info vind je op de Instagrampagina. Een website is in de maak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier